Barça Femení

El Barça es posa les botes en un horari de calçotada

Alexia i Rolfö, titulars i golejadores, s'han encarregat de guarnir la cita al Johan Cruyff

Alexia i Rolfö celebrant el primer gol del Barça

Sant Joan DespíEl Barça es revifa contra un Tenerife malaguanyat que ha acusat el canvi d'hora. Les de Jonatan Giráldez continuen amb la velocitat de creuer a la Lliga, en què encara no coneixen la derrota, i amb el triomf d'avui sumen la seva victòria número 19. Eixamplen, doncs, la distància amb el Reial Madrid, el segon classificat, a nou punts.

El partit en si no ha tingut gaire misteri. Les blaugranes l'han solucionat amb un triomf pràctic (7-0) davant de les canàries, adormides en un horari que tampoc ha ajudat l'espectador. Malgrat la victòria i el bitllet a la final de la Copa, les sensacions de l'últim partit contra l'Athletic no van ser del tot bones a causa d'una versió més aviat pobra de les blaugranes. Així doncs, en mode piconadora i amb la cinquena marxa, les locals han deixat enllestit el partit des del primer minut. Abans, però, actuació i himne interpretat per Chiara, la sensació d'Operación Triunfo.

Per la via ràpida

L'exhibició ha estat a càrrec de la capitana, Alexia Putellas, i de Fridolina Rolfö, totes dues titulars per primera vegada des que van reaparèixer després de les lesions fa poc més d'una setmana. La mala maror ha quedat en un no res ràpidament gràcies a un gol de cap matiner de la sueca després d'una centrada de Graham Hansen, que continua intractable. 24 gols i 24 assistències en el transcurs d'aquesta temporada.

El Tenerife, totalment desdibuixat, ha estat incapaç de contrarestar el plantejament i el bon joc locals, de manera que el segon gol ha arribat passats els cinc minuts. Alexia, molt participativa en la zona d'atac, ha estat l'encarregada de servir una passada dins l'àrea directa a les botes de Pina, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Insatisfetes amb això, les de Giráldez no han aixecat el peu de l'accelerador i Hansen ha situat el tercer al marcador després d'una gran jugada individual. Passen els dies a Can Barça però res canvia per a la noruega.

Clàudia Pina dicta sentència

Qui també està en un moment dolç i es reivindica cada partit és Clàudia Pina, avui amb dos gols espectaculars. El primer amb un xut ajustat al pal llarg de la porteria defensada per Cheza que ha fet inútil qualsevol dels esforços de la portera. Ja amb el partit totalment trencat, Graham Hansen ha vist porteria i, minuts després, amb una mica de fortuna després d'un servei ràpid de falta lateral, ha arribat el gol més esperat, el d'Alexia Putellas, que tornava a marcar davant de la seva afició. Amb un ritme frenètic, tan sols s'havia arribat al minut 35 de la primera part. El Johan Cruyff era una festa i també hi estava convidada Marta Torrejón, que ha marcat el sisè abans d'arribar al descans.

El golàs de Clàudia Pina, un més aquesta temporada

Els segons quaranta-cinc minuts s'han jugat per acatar el protocol, ja que no ha passat res interessant. Amb el marcador més que a favor, Jonatan Giráldez ha donat descans a les més habituals pensant en el partit de dimecres contra el Brann. Un solitari gol en pròpia porteria de la defensa visitant Monday ha estat el més destacat de la segona part. Tota la segona part ha tingut una espectadora de luxe, Cata Coll, avui titular sota pals i que no ha hagut d'exercitar-se en tot el transcurs del partit.

Així doncs, sense embrutar-se gaire les mans i recuperant sensacions, el Barça acaba la jornada en la primera posició amb nou punt de marge respecte al Reial Madrid.

• Barça: Cata Coll; Marta, I. Paredes (Engen 71'), Martina, Rolfö (Mariona 62'); Walsh (Patri 71'), Vicky López, Alexia (Bruna 62'); Graham Hansen (Aitana 62'), Brugts i Pina. Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Tenerife: Cheza; A. Barroso, Estela, Marrero, Pisco (T. Ferreira 42'), Aleksandra (M. González 46'), Babajide (Monday 67'), N. Ramos (Sara 46'), Paola (S. Hernández 75'), C. Blanco; Blom. Entrenador: José Herrera.
    • Gols: 1-0 Rolfö (9'), 2-0 Pina (15'), 3-0 Graham Hansen (21'), 4-0 Pina (35'), 5-0 Alexia (41'), 6-0 Marta (43'), 7-0 Monday (P.P) (71')
    • Àrbitra: Patricia Luna. Comitè Nacional.
    • Targetes grogues: N. Ramos (26'), Vicky López (51'), Martina (80').