Apunts en calent
Esports 23/05/2021

Suárez, del "menyspreu" de Bartomeu a les llàgrimes de Zorrilla: els apunts en calent del desenllaç de la Lliga

L'uruguaià, acomiadat del Camp Nou a principis de curs, propicia un any en blanc del Reial Madrid i fa triomfar l'Atlètic

2 min
Suárez celebra el seu gol a Zorrilla.

BarcelonaLa Lliga dels mediocres. La línia entre la igualtat i la mediocritat és molt fina. Tant com les que fan servir al VAR per validar o anul·lar gols en fora de joc. Així ho demostra el desenllaç de la Lliga 2020/2021, una edició ja de per si històrica per la falta de gent als estadis per la pandèmia de covid que, a més, ha viscut una última jornada surrealista. L'Atlètic de Madrid va suar de valent per superar el Valladolid i el Reial Madrid va haver d'esperar a l'últim instant per guanyar el Vila-real. Dos candidats al límit. Mentrestant, a Ipurua, el Barça va perpetrar l'últim bunyol de la temporada amb Koeman a la banqueta. Griezmann, al minut 82, el va maquillar. Xavi, o qui sigui, tindrà feina per il·lusionar el personal.

L'errada que ho va canviar tot. No ens enganyem: la deriva del Barça a la Lliga neix de l'errada imperdonable de finals d'abril al Camp Nou al partit contra el Granada, a la primera i única oportunitat que van tenir els blaugranes per dependre d'ells mateixos per aixecar el títol. Machís i Jorge Molina –golejadors dels andalusos aquella funesta tarda– passaran a la història com dos botxins contemporanis d'altres facilitadors de desastres com Duckadam, Tamudo, Manolas o Origi. Les punxades posteriors al camp del Llevant i a casa contra el Celta són conseqüència d'aquell mal precedent.

La quarta Lliga d'un depredador. Les coses com siguin: la temporada acaba amb el somriure de Luis Suárez, que el setembre de l'any passat abandonava el Barça entre llàgrimes, foragitat per l'expresident Bartomeu. L'Atlètic de Simeone el va rescatar a preu de saldo i ha espremut al màxim el seu olfacte golejador, una especialitat que no perdrà malgrat els seus problemes per rendir contra els grans rivals. A la Champions, el xarrua ha continuat penant, però a la Lliga ha aparegut als moments clau per decidir el títol, el cinquè que suma a Espanya. Diumenge passat va ajusticiar l'Osasuna i ahir va fer el mateix amb el Valladolid. "Em van menysprear i m'he reivindicat", va sentenciar.

Pacheta no culmina el miracle. El València, que no tenia res a fer a l'última jornada de Lliga, va arruïnar l'objectiu de la permanència de l'Osca. L'equip de Pacheta depenia d'ell mateix contra els xe per mantenir-se a Primera, però va ha passar de l'empat. El resultat a l'Alcoraz va fer bona la victòria de l'Elx davant de l'Athletic. Els il·licitans, que van pujar a Primera fa 10 mesos precisament de la mà de Pacheta, han conservat el seu lloc a l'elit després de passar-se tot el curs vorejant el drama. El futbol és molt capritxós. I ens agrada.

stats