Esports 22/05/2021

El Barça s'endú el derbi amb una gran remuntada (2-3)

Les blaugranes capgiren un partit farragós i travat per seguir amb el ple de victòries a la Lliga

3 min
Celebració del primer gol blaugrana

Sant AdriàEl Barça s'embutxaca el que pot haver sigut l'últim derbi a la Primera Iberdrola en les pròximes temporades (2-3). Després d'aixecar el títol de Lliga en la celebració al Johan en l'últim partit, l'objectiu blaugrana era mantenir la bona ratxa i acabar la competició estatal amb ple de victòries. El derbi, que es plantejava plàcid, ha sigut la prova de foc per a les blaugranes, que han hagut de suar fins a l'últim instant per aconseguir la victòria. L'Espanyol, amb un peu i mig a Segona Divisió, ha lluitat per donar la sorpresa, però l'equip de Lluís Cortés ha sabut patir fins als últims minuts.

Sense el passadís previ a les campiones, l'equip blanc-i-blau ha sortit directament cap al mig del camp. Les blaugranes, amb un onze sense gaires rotacions, s'han plantat al camp de la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb la voluntat de mantenir la totalitat de victòries a la Lliga. L'equip de Lluís Cortés ha anat per feina i als cinc minuts de partit ha encetat el marcador. Des de la frontal de l'àrea, Lieke Martens ha posat contra les cordes la defensa blanc-i-blava, que no ha aconseguit refusar amb garanties el xut. Crnogorcevic, perfectament col·locada davant del pal esquerre de la porteria de Quesada, ha pogut rematar a plaer per avançar l'equip campió en el lluminós.

Només deu minuts ha durat l'avantatge blaugrana. La col·legiada ha xiulat penal a favor de l'equip local després que Pereira fes caure Cristina Baudet dins de l'àrea. La migcampista no ha deixat passar l'oportunitat de tornar la igualada en el marcador i col·locar-se com la màxima golejadora de l'equip local. Després de l'1-1, l'Espanyol ha intensificat la pressió sobre la sortida de pilota de l'equip blaugrana i ha tret profit en una acció en què Sandra Paños ha refusat de manera poc contundent la pilota per capgirar el marcador. Szymanowski ha aprofitat la mala reacció de la portera blaugrana per fer el setè gol que l'equip blaugrana ha encaixat a la Primera Iberdrola. Per segon cop en tota la temporada, el conjunt català ha anat per darrere en el marcador, tal com va passar en els quarts de final de la Champions contra el Manchester City.

En un partit travat, l'Espanyol ha volgut fer vàlid el seu avantatge esgotant les pèrdues de temps fins al límit del reglament. Dificultant serveis de banda i de falta o allunyant pilotes del lloc on ha xiulat la col·legiada, la paciència de les blaugranes sanava esgotant. A menys de deu minuts per al final de la primera part, Patri ha regalat als aficionats un control i un xut extraordinari per fer el 2-2. Després de la centrada d'Aitana, la de Palma ha punxat la pilota per enviar-la al fons de la xarxa. De nou amb l'empat, les futbolistes han marxat cap als vestidors.

El Barça ha sabut patir

En el segon temps, el Barça ha sortit molt més reconeixible però sense gaire contundència de cara a porteria. Amb el control de la pilota, les futbolistes dirigides per Lluís Cortés s'ha plantat davant de la porteria de Quesada sense acabar d'encaixar l'esfèrica entre els tres pals. A mesura que passaven els minuts, l'equip local s'anava fent més gran veient que l'empat era una opció ben real. Lluny del que es plantejava sobre el paper abans de començar el matx, l'equip blanc-i-blau ha plantat cara al campió de la Lliga de Campions.

En el temps afegit, el Barça ha donat l'última empenta per segellar el partit i Mariona ha tret profit d'una falta lateral enganxada a l'àrea. Marta Torrejón ha sigut l'encarregada de fer el llançament, que ha anat directe cap a Aitana, però la migcampista no ha aconseguit veure porteria. Marina ha aprofitat el refús per fer el definitiu 2-3 i mantenir, in extremis, el rècord blaugrana. Queden sis jornades de Lliga perquè el conjunt de Lluís Cortés marqui una nova fita en la competició estatal.

stats