TENNIS
Esports 16/02/2018

Balears Queda sense Copa Davis

El batle d’Alcúdia explica que no ha quedat acreditat el suport econòmic del Govern i el Consell

Juanmi Mas
2 min
Balears  Queda sense  Copa Davis

PalmaEl serial de la Davis no ha tingut final feliç després d’una setmana d’incertesa. De fet, dijous a migdia la negociació es va donar per tancada, quan una reunió posterior va obligar a ajornar la confirmació definitiva fins divendres. A partir d’aquí, la desavinença econòmica entre el Govern balear i el Consell de Mallorca s’ha fet més evident al llarg de les darreres hores sense ser capaços d’arribar a un acord definitiu. El batle d’Alcúdia, Antoni Mir, expressava la seva “profunda tristesa” pel fracàs en les negociacions.

Mallorca perd així totes les esperances per viure uns quarts de final de la Copa Davis de tennis. L’Ajuntament d’Alcúdia té previst fer avui una roda de premsa per explicar el motiu que no els ha permès presentar la candidatura, però el batle ja ha avançat que no tenien suficientment acreditat el suport econòmic del Govern i el Consell de Mallorca. “He vist poc compromís per part dels organismes públics”.

El Port d’Alcúdia disposava en un principi del suport econòmic del Govern balear i el Consell insular, que hi aportarien uns 600.000 euros, i també de l’Associació Hotelera de la zona, que ha ofert 50.000 euros. El batle d’Alcúdia ja havia dit que l’Ajuntament hi invertiria uns 100.000 euros i que d’ençà del passat cap de setmana estaven cercant inversors privats per assolir la xifra necessària.

A partir d’aquí, faltaven poc més de 150.000 euros per poder posar en marxa l’organització de la prova. Però, finalment, el malentès entre el Govern i la federació de tennis de Balears no han fet possible la inversió.

La data límit per presentar un projecte davant la junta directiva de la Federació Espanyola de Tennis era ahir i aquest expedient havia d’incloure els requisits exigits.

El president de la Federació Balear de Tennis, Antoni Ferragut, confirmava aquesta setmana que estaven fent feina “contra rellotge” perquè Mallorca fos la seu de l’eliminatòria dels quarts de final que enfrontarà els equips d’Espanya i Alemanya el mes d’abril. “En aquests moments, la nostra primera opció continua sent el Port d’Alcúdia i estam cercant suport econòmic d’entitats privades”, deia. La candidatura de Mallorca ha treballat amb inversors privats alemanys i durant la setmana s’ha acostat a la xifra màgica del milió d’euros, el cost aproximat de l’organització de la cita. La quantitat engloba el cànon (480.000 euros) exigit per la Federació Espanyola de Tennis i les despeses d’organització, que inclouen la construcció de graderies desmuntables per a 12.000 espectadors, una pista central i una d’entrenament -de terra batuda- i un centre logístic. En total, prop d’un milió d’euros per organitzar un esdeveniment que no es produeix a l’illa des del 2007, quan Cala Rajada va ser la seu de l’esdeveniment.

El president de la Federació Balear de Tennis era un dels homes esperançats amb la Copa Davis perquè “a Mallorca hi viuen uns 20.000 ciutadans alemanys que estarien encantats de veure el seu equip de tennis a l’illa (la principal figura germànica és Alexander Zverev, quart jugador del món), en una eliminatòria de la Copa Davis”, segons Ferragut.

stats