Esports 11/06/2016

Un gol de Rússia en el temps afegit amarga l'exhibició d'Anglaterra (1-1)

Berezutski aprofita una errada en el minut 91 i empata un partit que semblava encaminat a la victòria servida pel gol de falta de Dier

Roger Requena
Akinfeev ha hagut d'intervenir en nombroses ocasions per frenar als anglesos

BarcelonaAnglaterra vol deixar de ser l'eterna decepció, però necessita demostrar i, sobretot, concretar més ocasions de les que ha disposat contra Rússia. L'exhibició de futbol elèctric dels anglesos ha acabat esvaïda per un sorprenent gol de Berezutski al minut 92. Una errada defensiva en el pitjor moment que castiga a una Anglaterra que tanca la primera jornada Grup B de l'Eurocopa (1-1) amb la mel als llavis. Dier, de falta, havia avançat als de Roy Hodgson amb una falta.

Una rere l'altra, cada pocs minuts l'afició anglesa lamentava una nova ocasió desaprofitada dels seus. Amb un onze amb marcada presència del Tottenham de Mauricio Pochettino —fins a cinc titulars dels 'Spurs'— i un Rooney reubicat a la sala de màquines, els anglesos han tingut el domini absolut del partit i, durant bona part de la primera part, han ballat com han volgut a una Rússia que, això si, ha aconseguit sobreviure a l'empenta dels britànics. Un monòleg al qual se li ha resistit el gol durant bona part del partit.

Voluntat no li ha faltat al conjunt de Roy Hodgson, que ha demostrat que posseeix un destacat arsenal ofensiu i, el més important, que sap com utilitzar-lo. Acostumat a viure nombroses decepcions tot i tenir, a priori, bons equips, Anglaterra ha exhibit contra els russos automatismes que, si aconsegueix consolidar i desenvolupar al llarg del torneig, poden convertir-la en una selecció amb opcions d'alguna alta fita.

Rússia no ha despertat fins el segon temps, adquirint major protagonisme en la zona de creació i sotmetent per moments a una Anglaterra que ha mostrat més solvència que carències en els moments en què li ha tocat patir. Quan han notat la pressió rival, els britànics han tornat a l'assalt, fins a trobar el gol amb el qual han desequilibrat el marcador.

Akinfeev i les errades angleses

Lallana ha estat dels primers en avisar, amb un remat dur després d'una internada de Walker que Akinfeev ha refusat a córner. No ha estat una nit gens tranquil·la pel veterà porter del CSKA Moscou, que pocs minuts després ha hagut de blocar un remat de cap de Kane i un potent xut de Rooney des de la frontal. El jugador del Manchester United n'ha tingut una altra en el segon temps, i novament Akinfeev l'ha refusat al travesser amb una mà excel·lent. Rússia, que ha patit durant bona part del partit, amb prou feines ha disposat d'alguna ocasió aïllada com un cop de cap d'Ignasevich, però res més lluny de la realitat, les oportunitats d'obrir el marcador les ha aglutinat el conjunt britànic, que no s'ho ha pensat dos cops a l'hora d'atacar.

Amb Sterling i Lallana actius per les bandes i per dins, el dinamisme anglès li ha permès mantenir ben fixada a la defensa russa. Als homes de Leonid Slutski els ha costat un món saber què fer amb la pilota, ja que quan la recuperaven es trobaven a una Anglaterra que sabia defensar-se amb ordre i, alhora, pressionar la sortida des de darrere quan en tenia l'ocasió. La incomoditat dels russos, doncs, ha estat constant, tinguessin o no la pilota. Només alguna pausa dels anglesos els ha permès agafar aire durant uns minuts.

L'únic impediment que han trobat els de Hodgson de cara al gol era l'elecció en la decisió final. Un centre massa tancat, un xut desviat o un remat massa tou. El desencert o la mala fortuna s'han convertit en els únics murs al brillant joc ofensiu coral d'Anglaterra, dirigit per un Rooney que ha trobat en el mig del camp un escenari on tornar a brillar fent valer la seva visió de joc. Quan semblava tot resolt, però, ha arribat l'empat rus.