EUROCOPA
Esports 26/06/2016

Alemanya es menja Eslovàquia (3-0)

La 'Mannschaft' ha dominat el partit com ha volgut davant d'una selecció eslovaca totalment inoperant de cara a porteria

Ferran Rigat
Mario Gómez marca el segon gol de la tarda i el seu segon gol en aquesta Eurocopa

BarcelonaCop sobre la taula d'Alemanya. L'actual campiona del món ha ensenyat finalment tot el seu potencial en aquesta Eurocopa amb una golejada sobre una Eslovàquia molt dèbil (3-0). La 'Mannschaft' havia dominat tots els partits de la fase prèvia, però amb poca contundència de cara a porteria. Contra la selecció eslovaca, però, els alemanys han acabat d'afinar la punteria de cara a porteria.

Tot ha començat segons els pronòstics. Alemanya ha sortit des del primer minut buscant el gol i només ha tardat vuit minuts a aconseguir el primer. La defensa eslovaca ha rebutjat la pilota a la frontal de l'àrea i Jerome Boateng no ha perdonat amb una volea imparable. Poc després el capità d'Eslovàquia, Martin Skrtel, ha comès un penal innocent, però el porter Matus Kozacik ha evitat que Mesut Özil marqués. El monopoli de la possessió ha sigut dels alemanys. Tan contundent era el domini, que han tancat Eslovàquia al seu camp. Amb tota alemanya a camp contrari, els centrals s'han vestit de migcampistes començant les jugades. La recepta era senzilla: laterals ben oberts, Julian Draxler movent-se entre línies i Mario Gómez fixant la defensa. Justament aquests dos últims han sigut els protagonistes del segon gol. Quan semblava que els eslovacs donaven símptomes de despertar-se, Draxler ha protagonitzat una jugada individual de malabarista i ha enviat la pilota a Gómez, que ha guanyat la partida al defensa i ha marcat així el segon gol en dos partits.

La selecció eslovaca s'ha posat les piles a la represa. Ha intentat fer mal i posar en problemes els defenses alemanys, però la contundència defensiva ha evitat que Eslovàquia tingués ocasions clares de gol. Amb la possessió una mica més repartida, els jugadors alemanys han seguit amb el mateix full de ruta i així ha arribat el tercer gol. Toni Kroos ha penjat el córner, Mats Hummels ha pentinat la pilota i Draxler, totalment sol al segon pal, ha rematat a boca de canó. Aquest tercer gol ha acabat de matar Eslovàquia, i Alemanya ha tret una marxa donant entrada a jugadors amb pocs minuts com Podolski i Schweinsteiger.