Apunts en calent

Ai, ai, ai, ui, ui, ui, però per alguna cosa es comença: els apunts en calent del Barça-Osasuna

Els blaugranes salven l'expedient en una tarda que no passarà a la història

3 min
Lewandowski pugnant amb David García en el Barça-Osasuna.

BarcelonaVictòria del Barça contra l'Osasuna en un partit en què el millor va ser el resultat i l'estrena golejadora de Vitor Roque. Els navarresos van jugar amb deu jugadors una estona i van tenir dues ocasions clares per empatar. A continuació, els apunts en calent.

Una lectura positiva. A efectes d'alegria en el joc, l'anunci que va fer Xavi després de la delirant desfeta contra el Vila-real no va provocar cap gran reacció davant de l'Osasuna. S'ha sabut que els jugadors van quedar consternats amb la decisió del tècnic; que fins i tot algun va plorar mentre li demanava que la reconsiderés. Però cap d'aquestes dues premisses va servir perquè l'equip pressionés gaire millor ni combinés amb més velocitat i pulcritud. Es pot dir sense embuts: el duel va ser un autèntic plom. Tanmateix, el got mig ple: la porteria va quedar a zero després de la tira de partits encaixant a cada jugada mínimament perillosa i el Barça va sumar tres punts molt importants. Per alguna cosa es comença.

No quedarà ni el carisma. Tot i que el club havia posat les entrades més barates que mai a Montjuïc, l'estadi va registrar la tercera pitjor entrada del curs, cosa que palesa un desencís que ha augmentat amb la dimissió de Xavi. Laporta ha acceptat la renúncia a la carta de l'entrenador amb la pinça al nas, de manera que res no garanteix la pau fins a l'estiu. Perquè el president sap millor que ningú que si la pilota no il·lusiona, el següent a rebre serà ell. Per tant, més que títols, el que es juga el Barça aquests mesos és trobar certeses per a la campanya que ve, estabilitat a l'espera de nous incentius. Si, a curt termini, la gespa no il·lumina el camí, Xavi saltarà, Márquez el substituirà i més que el futur esperançador, serà la temerària gestió del present per part de la junta el que quedarà al descobert.

Lesions i canvis que parlen sols. Feia dies que Ferran Torres passava per davant de João Félix en els plans de Xavi i contra l'Osasuna el valencià va repetir a l'alineació perquè, a més, el portuguès es va fer mal en la prèvia i estava de baixa. El valencià és dels futbolistes més pròxims a l'entrenador i tenia ganes d'endolcir la ressaca del seu adeu en diferit, però la rauxa li va durar cinc minuts: els que va trigar en lesionar-se a la cuixa. Va fer camí cap al vestidor entre llàgrimes. Més enllà de la dubtosa preparació física que va fer per caure gairebé sense haver suat, aturem-nos en el seu relleu: primer Fermín en comptes de Vitor Roque i després el brasiler en el lloc del mateix Fermín.

Les coses del futbol. Pobre Fermín, sí. L'andalús, que estrenava dorsal del primer equip, va ser el primer recurs des de la banqueta i després va pagar car ser la baula més feble, amb empat a zero i nervis a l'estadi, entre els que hi havia a la gespa. És més barat canviar-lo a ell que no a De Jong, que no estava fent res bé. Sigui com sigui, va marxar del camp perquè entrés Vitor Roque, que encara no està a punt per jugar gaires minuts, però sí per convertir en gol la primera pilota que tocava. El brasiler ha sigut la prioritat del Barça en aquest mercat d'hivern quan l'entrenador demanava una alternativa al mig del camp. Bona notícia, per tant, que comenci a materialitzar l'esforç realitzat per incorporar-lo.

stats