Publicitat
Publicitat

HANDBOL

Valdés publica '#MètodeV', el llibre "per aconseguir els teus objectius vitals"

El jugador del Barça fa un repàs de la seva trajectòria al club català tot explicant quina ha estat la clau del seu èxit

El porter del Barça Víctor Valdés ha publicat el llibre "#MètodeV", on explica el camí "per aconseguir gestionar i poder superar la pressió per aconseguir els teus objectius vitals". El jugador blaugrana, per mitjà de vuit passos, descriu el sistema psicològic i professional que ha seguit durant la seva carrera esportiva.

En el seu llibre, Valdés explica que ell ha "triomfat sent un derrotista. El 'Mètode V' consisteix a pensar que tu no ets el millor, tot al contrari: Sóc el pitjor, no esperen res de bo de mi, he arribat tan avall on es pot arribar. D'aquesta manera, què hi tinc a perdre?", afegeix el català.

A més, el jugador del Barça explica que el seu pas per la Masia ha esdevingut del tot fonamental per a la seva vida professional: "Els moments viscuts a l'escola del Barça m'han fet tal com sóc, m'han forjat el caràcter. Viure a les instal·lacions del club t'ajuda, entre d'altres moltes coses, per madurar, per espavilar-te. Aprèns a enfrontar-te a la pressió", explica el blaugrana.

Valdés també parla de l'època de Pep Guardiola com a entrenador del primer equip, que defineix com "la més gloriosa de la història del club. Des del primer dia que va arribar, Guardiola va instaurar una manera diferent de treballar. Com a entrenador, tenia molta psicologia en la relació amb el jugador. Sabia el que volia de cadascun i pressionava per aconseguir-ho, a vegades fins i tot de manera obsessiva, però sempre de forma molt correcta i amb un estil propi. Estic segur que no és casualitat que en Pep es convertís en l'entrenador més premiat de la història del Barça en només quatre temporades al capdavant del primer equip", explica el català.

El porter del Barça també destaca els moments previs a la final de la Champions del 2009 a Roma, on Pep Guardiola va projectar un vídeo de tres minuts al vestuari: "Va ser tant emotiu que fins i tot a alguns companys els van saltar les llàgrimes", explica Valdés, que, segons el seu criteri, creu que aquell episodi va ser un error: "Entenc que era important guanyar aquella final, però aquell petit gest va provocar que sortíssim massa pressionats al terreny de joc. Crec que aquest vídeo està bé per posar-lo l'endemà d'un partit, però no just abans de sortir al camp, ja que el que va és crear tensió", comenta el jugador blaugrana.

El jugador del Barça també fa referència a altres tècnics que ha tingut al llarg de la seva trajectòria al club català: "Van Gaal era una persona molt autoritària, que no queia gaire bé. Després de cada partit em queia una bona esbroncada. Em feia ultimàtums de tota mena", explica Valdés. "Frank Rijkaard, per contra, sempre va confiar en mi, era el 'seu' porter", afegeix.

D'altra banda, Valdés afirma que "me'n vaig del Barça amb el propòsit d'afrontar nous reptes, entre d'altres, jugar en un país nou i amb companys que no conec, en un club on s'espera molt de mi". A més, el porter blaugrana conclou el relat comentant que "mentre escric aquestes últimes ratlles penso en el futur que m'espera lluny del meu estimat Barça".

Històries de superació esportiva