GIRONA FC

Juan Carlos Unzué: “Vull que siguem fiables, i això passa per ser variables”

L’entrenador del Girona ha confirmat que Cristhian Stuani també serà baixa contra l’Albacete

Cristhian Stuani serà baixa per al partit de divendres contra l’Albacete. “Està fent esforços per millorar les molèsties al pubis, però no val la pena arriscar. Esperem comptar amb ell per al partit del Màlaga”, ha confessat Juan Carlos Unzué, que no té cap queixa pel fet d’obrir la jornada tot i comptar amb menys entrenaments que habitualment. “La setmana és molt curta, però arribarem en condicions. Això és el que hi ha i ens hem d’adaptar, tots els clubs estan en la mateixa situació. Com a mínim, ara ens podem planificar una mica millor que abans perquè ens donen els horaris amb més temps. Nosaltres anem molt de setmana a setmana, no ens podem moure en altres terminis”. Qui segurament tampoc viatjarà és Mojica, substituït al descans contra l’Sporting per unes molèsties. “No serà fàcil, no hem de perdre de vista que ve de molt temps sense competir, a causa d’una greu lesió. Té una ambició i una actitud fantàstiques, vol recuperar el seu lloc. Fins i tot se l’ha de parar perquè no se sobrecarregui, ha d’anar a poc a poc”.

L’Albacete va perdre contundentment en la jornada inaugural a Almeria (3-0). “Mai saps si els hi haurà caigut bé. He vist el partit i no crec que hi hagi la diferència que indica el marcador. Crec que té una idea de joc molt clara i això fa que s’adapti més de pressa que en altres circumstàncies. Però també ha portat gent nova i necessiten temps”, ha dit Unzué, que espera que el seu equip sigui recognoscible també lluny de Montilivi. “Més que l’escenari, hem de saber què ens pot beneficiar. Hi ha equips que juguen igual a fora que a casa, però per a nosaltres no és determinant. He reflexionat molt i vull que siguem fiables, i això passa per ser variables”. Sobre els constants canvis de sistema també s’ha pronunciat. “Teniu més dubtes vosaltres que jo, ser variables ens fa millors. No ho hem d’entendre com a dubte sinó com a fortalesa. Contra l’Sporting vam canviar de sistema perquè al rival li van expulsar un jugador, però si no vam estar millor, va ser per falta d’atreviment i convenciment, no per aspectes posicionals”, ha afegit.

Aquesta tarda el Girona farà oficial el fitxatge d’Àlex Gallar. Unzué, que també s’ha mostrat satisfet amb les incorporacions de Ramalho i Calavera, ha explicat què pot aportar: “Té capacitat de fer mal entre línies, en camp obert i en espais reduïts. A més, té gol. És una gran alternativa per al nostre atac, i així enriquim a la plantilla amb més recursos. Tot això ens farà més forts”. Ara com ara, la plantilla ni molt menys està tancada. “Si no marxa ningú, potser portarem algú més al mig del camp i un futbolista al carril esquerre, perquè a Aday el veig a les dues bandes i a la mitjapunta”, ha admès, deixant entreveure que potser no arribarà cap futbolista de perfil defensiu al mig del camp. “Tinc la sensació que, sense tenir un pivot específic, per la nostra manera de jugar ja tenim les peces que vull. Parlo de Granell, Diamanka i Gumbau. És cert que encara està per definir, i això ho determinarà el mercat, però ho hem de pensar”, ha finalitzat.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF