Barça

Xavi: "No tornarà a passar que decideixi plegar"

L'entrenador i Joan Laporta donen la cara després de la decisió de continuar plegats fins al 2025

4 min
Deco, Laporta i Xavi a la roda de premsa

Sant Joan DespíNo s'ho ha volgut perdre ningú. Joan Laporta, acompanyat dels directius de la seva màxima confiança i d'Alejandro Echevarría, assessor sense càrrec del president, ha aparegut a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí per explicar la continuïtat de Xavi Hernández fins als 2025. El primer que ha fet el president executiu blaugrana ha sigut fer-se una fotografia amb l'entrenador i amb el director esportiu, Deco. "Projecte, estabilitat i confiança", són els mantres que més s'han repetit.

"Ahir Xavi em va transmetre la il·lusió, l'ambició, la confiança i la convicció que té en l'equip i en el projecte. És un projecte que ja ha guanyat [en referència a la Lliga i la Supercopa de la temporada passada], però que ha de tornar a guanyar. Farem canvis per millorar. Però apostem per l'estabilitat. Som del mateix parer", ha començat Laporta. "També hi ha un altre motiu: Xavi és un gran barcelonista. Els meus companys i jo tenim una gran complicitat amb ell. És una molt bona notícia tenir un entrenador tan barcelonista i que sempre vetlli pel bé del club", ha afegit.

El president blaugrana ha volgut remarcar el concepte d'estabilitat: "Tenim un equip amb molts joves, i Xavi és una referència. El nostre projecte està a mitges i volem estabilitat". I, abans d'atendre les preguntes dels periodistes desplaçats a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva, Laporta ha volgut reblar que "la junta directiva, per unanimitat [no hi va haver cap votació], pensem que aquesta és la millor decisió". No sempre ha sigut així, de fet, quan Xavi va decidir anunciar el passat 27 de gener que no continuaria en el càrrec, l'entrenador egarenc es va voler avançar a les veus més díscoles dins del club que demanaven el seu coll i creien que no era el tècnic idoni per ocupar la banqueta.

A continuació, qui ha pres la paraula ha sigut Xavi. "Soc molt barcelonista. Soc un home de club. Sempre intento fer el millor per l'entitat. Ahir quan ens reunim amb el president, ja sap que li poso el meu càrrec a disposició seva. Però denoto una confiança molt gran part del president, de Rafa Yuste [vicepresident esportiu], de Deco, de Bojan, de la comissió esportiva [tot i que Xavi no ha esmentat directament a Enric Masip, assessor del president, i a Joan Soler, directiu, més reticents a la continuïtat del tècnic] i de la junta en general. També ha sigut clau la predisposició i el suport dels jugadors. M'han fet veure que he de continuar amb aquest projecte i també la il·lusió de l'afició", ha explicat l'entrenador. "El president Laporta i jo ens vam entendre en un parell de minuts". I Laporta ha afegit: "Ja quan ens vam saludar ahir teníem clar que havíem de seguir plegats.

Laporta: "S'han generat il·lusions fonamentades"

Per justificar la continuïtat de Xavi malgrat que no es guanyarà cap títol enguany, Laporta ha parlat de "la il·lusió que s'ha generat" amb les possibilitats de l'equip d'arribar a les semifinals de la Lliga de Campions. "Quan Xavi va anunciar que no continuaria ens va sorprendre a tots. Sempre amb l'esperança que si guanyava, s'ho repensaria. Segurament serà una temporada sense títols, però s'ha generat una flama d'il·lusió amb l'afició. Tenim un vestidor unit al voltant del seu entrenador i tenim una afició unida. Volem seguir amb això", ha expressat el president blaugrana.

"Rectificar és de savis. No és un tema d'ego, ni de diners. Jo estimo al Barça. Durant aquests tres mesos veig que l'afició està contenta, malgrat perdre. Hem fet debutar molta gent jove. Sento la confiança del president, de Deco i, també dels jugadors. Ahir els vaig dir al president i a Deco que si creien que no era la persona idònia, que ho deixava. Però em van transmetre confiança. Les circumstàncies han canviat. Em veig amb forces", ha afegit Xavi. Respecte de com a transmès aquest missatge als jugadors, el tècnic ha explicat que han rebut contents la seva continuïtat: "Hem fet un dels millors entrenaments des que estic aquí". El tècnic també ha remarcat que el seu staff "continuarà". Els seus dos ajudants de més confiança són Òscar Hernández, el seu germà, i Sergio Alegre. "A l'staff tècnic continuarà tot igual", ha insistit.

Pel que fa al seu sou, tant l'entrenador com Laporta han volgut deixar clar que no segueix "per una qüestió de diners": "Ja vaig dir que perdonaria fins a l'últim euro del meu sou corresponent a la temporada vinent si no continuava", ha dit Xavi. Paraules que el màxim dirigent blaugrana ha volgut ratificar. Després, ha afegit que sempre ha volgut que "Xavi continués". "Quan vaig anunciar que marxaria, no ho vaig fer per egoisme, sinó perquè pensava que era millor pel club. Ara sento tot el contrari". L'entrenador també ha remarcat que, si les coses es torcen la temporada vinent, no tornarà a dir que ho deixa: "No tornarà a passar, seguiré si no em diuen el contrari". Joan Laporta fins i tot s'ha emocionat, en un moment de la roda de premsa, i ha abraçat el tècnic.

President: "Necessitava veure al Xavi il·lusionat i transmeten confiança".

"No buscarem cap entrenador fins que s'acabi de la temporada, li vaig dir al Xavi. No hem iniciat negociacions amb cap entrenador. Qui volgués ser entrenador del Barça hauria d'haver esperat fins a final de temporada. Sempre amb l'esperança

Xavi ha adquirit molta experiència aquesta temporada. Tot canvia i evoluciona".

ESTABILITAT

NORMA 1:1 / Què cal fer per poder estar a la norma 1:1

Desembre 60 % aforament / Equipació esportiva / "O bé aquesta temporada o ve la temporada vinent" / "No podem fer segons quines operacions

Has parlat molt de confiança i d'estabilitat, fa tres mesos, quan vas decidir que no continuaries, és perquè no notaves ni aquesta confiança ni aquesta estabilitat

stats