Economia 29/01/2021

Les vendes del comerç minorista disminueixen un 14% a les Balears el 2020

L'Arxipèlag sofreix la segona major caiguda del sector a l'Estat

ARA BALEARS
1 min
Disminueixen les vendes del comerç minorista a les Illes.

PalmaLes vendes del comerç minorista es varen desplomar un 14,6% a les Balears el 2020. És la segona major caiguda a l'Estat, només superada per la registrada a les Canàries (15%), segons ha informat l'agència Efe.

El desembre, les vendes varen augmentar un 0,5% a les Illes en taxa anual. A més, les Balears varen registrar el major descens de l'ocupació en el sector, amb una baixada acumulada en el conjunt de l'any d'un 6,9%.

La caiguda de l'ocupació en el comerç minorista va ser d'un 5,9% a Balears el darrer mes de l'any. El desembre, l'ocupació va caure a totes les comunitats, sobretot a les Canàries, amb un 8% de baixada.

A l'Estat, les vendes del sector varen caure un 6,8% el 2020, xifra que suposa el major descens des del 2012, i varen trencar una ratxa de sis exercicis a l'alça, segons les dades de l'INE. Després de créixer l'any passat un 2,4%, la major pujada en tres anys, varen baixar un 7,1%. El descens mensual entre desembre i novembre va ser d'un 1%.

El desembre les vendes varen augmentar en taxa anual a deu comunitats. Madrid (3,2%), el País Basc (2,4%) i Cantàbria (1,7%) varen ser les que varen registrar els majors increments. Per contra, les Canàries (9,2%), Andalusia (3,2%) i Múrcia (2,1%) varen presentar els majors descensos.

stats