Economia 27/04/2022

UGT insta els hotelers a "sufragar almenys una part" del lloguer dels treballadors turístics

El sindicat creu que s'han de donar "incentius" per atreure treballadors de fora en un moment en què falta personal

2 min
Cambrer a un hotel de Riu.

PalmaEl secretari general d'UGT, Lorenzo Navarro, ha instat els hotelers que "sufraguin l'allotjament, o almenys una part", dels treballadors que venen a fer feina de temporada a les Illes. Segons ha reconegut, la situació és "delicada" quant a la falta de treballadors que hi ha i que s'espera per a l'estiu al sector turístic i creu que "s'han de cercar incentius per atreure aquests treballadors".

Navarro ha explicat que "antigament es feia", era corrent que els empresaris oferissin allotjament i dietes als empleats. "Tal vegada hauríem de tornar enrere en aquest aspecte", ha dit el secretari general d'UGT. Alhora, ha argumentat que "amb les condicions que hi ha actualment el model de fer feina sis mesos l'any és insostenible i s'han de cercar solucions".

A més, també ha parlat d'una "mentalitat antiga" per part de certs empresaris i que això fa que "els treballadors tinguin l'opció de triar voler estar en un lloc on es respectin els seus drets". En aquest sentit, el secretari general de CCOO, José Luis Garcia, ha dit que "per primera vegada molts de treballadors poden triar on volen fer feina".

Amb això, les càrregues de treball ja treuen el nas i els dos sindicats les esperen aquest estiu. És evident, deien: "Si hi ha menys contractació hi ha més càrrega de treball". I García advertia: "Estam en una situació econòmica boníssima com perquè s'hagi d'esclavitzar els treballadors". A més, també ha llançat un avís, dient que "no pot ser que es treguin treballadors de l'ERTO al 50% per treballar a jornada completa. És inadmissible".

Per la seva banda, també ha fet esment al mateix punt que Navarro: "Amb sis mesos de feina ja no es pot desenvolupar una vida digna en aquesta comunitat autònoma. Els preus de l'habitatge disparats i amb aquest temps de feina, arribarà un moment que no es podrà suportar".

stats