Economia 16/04/2021

TUI Espanya i els sindicats signen un acord d'ERO que afectarà més de 160 treballadors

El grup turístic donarà una prima extra de 3.000 euros als treballadors majors de 55 anys afectats per l'expedient

ARA Balears
2 min
Un avió de TUI-Fly.

PalmaLa direcció del grup turístic alemany TUI i els sindicats UGT, CCOO i USO han signat un acord d'ERO que afectarà, aproximadament, un 15% dels més de 1.000 treballadors que té l'empresa a Espanya. Tot i que en un inici estava previst que l'expedient afectàs 166 persones, després de la negociació amb els sindicats aquesta xifra s'ha reduït, però encara no s'ha concretat la xifra final, segons ha informat Europapress.

Fonts de la negociació han apuntat que les sortides aniran acompanyades de mesures socials com recol·locacions, així com que les indemnitzacions seran "bastant elevades". En aquest sentit, el grup turístic ha anunciat que donarà una prima extra de 3.000 euros als treballadors majors de 55 anys afectats per l'ERO. La indemnització als empleats afectats per l'expedient quedarà en 33 dies amb un límit de 24 mensualitats, segons han apuntat fonts pròximes a la negociació. A més, els treballadors amb menys trajectòria a l'empresa rebran, com a mínim, una indemnització de 4.000 euros. Segons ha indicat Europa Press, la companyia volia deixar l'acord en 33 dies per any un màxim de 12 mensualitats.

Cal recordar que el turoperador alemany, que té una de les principals seus operatives a Palma, va plantejar l’ERO per poder fer front a les pèrdues que ha sofert a causa de la crisi del covid-19.

En concret, durant el seu primer trimestre de l'exercici 2020/2021, TUI va registrar unes pèrdues netes atribuïdes de 802,9 milions d'euros, una xifra que va multiplicar per més de sis les males dades que ja s'havien registrat l'any anterior, quan en va perdre 128,6 milions.

Les restriccions de viatges i les incerteses per l'evolució del virus han marcat els comptes del gegant turístic, que confia en les vacunes i l'impuls de proves ràpides "fiables" perquè els països reobrin fronteres i poder rellançar el negoci.

stats