Els transportistes illencs demanen una rebaixa d'impostos i una millora de la xarxa viària

Els representants del sector han traslladat les seves exigències al conseller de Mobilitat, Josep Marí, i a la presidenta del Govern, Francina Armengol

La presidenta Francina Armengol ha assistit al dinar celebrat amb motiu de l’assemblea general de la Federació Empresarial Balear de Transports.
ARA Balears
21/04/2022
2 min

PalmaEl president de la Federació Empresarial Balear de Transport (FEBT), Rafel Roig, ha exigit aquest dimecres als ajuntaments una disminució de les taxes impostos. A més, també ha demanat a diverses administracions responsables la millora de les xarxes viàries.

Roig ha fet aquestes demandes a l'assemblea general de la seva organització. Una cita que ha tingut la presència del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i també de la presidenta del Govern, Francina Armengol. Així mateix, Roig ha agraït al Govern el diàleg que hi ha hagut en aquests mesos complicats i ha recalcat la necessitat que "s'accelerin tots els tràmits que tenen a veure amb les ajudes dels transportistes de mercaderies".

Alhora, els transportistes també han abordat temes com la insostenibilitat de les seves empreses després de l'encariment del combustible i d'altres components, com per exemple l'Adblue i "la seva repercussió en l'increment de tots els costos del servei del sector".

Pel que fa a més demandes, el president dels transportistes illencs ha demanat a la FELIB que adoptin "mesures urgents" per abaratir les taxes com la dels fems o els impostos de matriculació, circulació o l'IBI de les instal·lacions de transports. Segons han dit, només han respost a la sol·licitud els ajuntaments de Santanyí i Felanitx.

El president dels transportistes també ha fet especial esment en la sostenibilitat i ha demanat "més implicació a les administracions". Ho ha dit en referència als punts de recàrrega elèctrica, els quals ha titllat "d'insuficients" i ha advertit que si no s'amplien, "aquesta mena de mobilitat tindrà mínimes garanties d'èxit".

Finalment, també ha demanat com a "prioritat" apostar per la formació de nous conductors i mecànics professionals, ja que el sector en té una mancança important. Així i tot, ha acabat fent una "molt bona" previsió de la pròxima temporada turística.

stats