Economia 21/04/2022

Els transportistes illencs demanen una rebaixa d'impostos i una millora de la xarxa viària

Els representants del sector han traslladat les seves exigències al conseller de Mobilitat, Josep Marí, i a la presidenta del Govern, Francina Armengol

ARA Balears
2 min
La presidenta Francina Armengol ha assistit al dinar celebrat amb motiu de l’assemblea general de la Federació Empresarial Balear de Transports.

PalmaEl president de la Federació Empresarial Balear de Transport (FEBT), Rafel Roig, ha exigit aquest dimecres als ajuntaments una disminució de les taxes impostos. A més, també ha demanat a diverses administracions responsables la millora de les xarxes viàries.

Roig ha fet aquestes demandes a l'assemblea general de la seva organització. Una cita que ha tingut la presència del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i també de la presidenta del Govern, Francina Armengol. Així mateix, Roig ha agraït al Govern el diàleg que hi ha hagut en aquests mesos complicats i ha recalcat la necessitat que "s'accelerin tots els tràmits que tenen a veure amb les ajudes dels transportistes de mercaderies".

Alhora, els transportistes també han abordat temes com la insostenibilitat de les seves empreses després de l'encariment del combustible i d'altres components, com per exemple l'Adblue i "la seva repercussió en l'increment de tots els costos del servei del sector".

Pel que fa a més demandes, el president dels transportistes illencs ha demanat a la FELIB que adoptin "mesures urgents" per abaratir les taxes com la dels fems o els impostos de matriculació, circulació o l'IBI de les instal·lacions de transports. Segons han dit, només han respost a la sol·licitud els ajuntaments de Santanyí i Felanitx.

El president dels transportistes també ha fet especial esment en la sostenibilitat i ha demanat "més implicació a les administracions". Ho ha dit en referència als punts de recàrrega elèctrica, els quals ha titllat "d'insuficients" i ha advertit que si no s'amplien, "aquesta mena de mobilitat tindrà mínimes garanties d'èxit".

Finalment, també ha demanat com a "prioritat" apostar per la formació de nous conductors i mecànics professionals, ja que el sector en té una mancança important. Així i tot, ha acabat fent una "molt bona" previsió de la pròxima temporada turística.

stats