Economia 05/04/2022

L'acord entre el Govern i els transportistes podrà beneficiar al voltant de 7.000 vehicles

El conseller Marí i el president de l'Agrupació Empresarial de Transports de Mercaderies de Balears, sectorial de la FEBT, Ezequiel Horrach, han formalitzat el pacte entre les entitats

2 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, amb els representants dels transportistes de la FEBT, Salvador Servera i Ezequiel Horrach.

PalmaL'Executiu i els transportistes de les Balears han fet aquest dimarts la firma que dona validesa definitiva a l'acord per pal·liar els efectes de la pujada del carburant per al sector. Entre diverses mesures, destaca l'aportació econòmica del Govern de 5,5 milions d'euros, que podran afavorir fins a 7.000 vehicles de transportistes illencs, amb ajudes que aniran dels 800 als 2.000 euros depenent de la grandària dels camions.

Segons ha explicat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, per poder demanar l'ajuda s'haurà d'acreditar que les despeses en combustible dels transportistes s'han incrementat un 5% respecte del mateix primer trimestre del 2021. Així mateix, aquestes línies d'ajuts es llançaran en un període inferior a dos mesos, segons ha assegurat el director general de Mobilitat, Jaume Mateu.

A més, segons ha afirmat Marí, aquest acord firmat "vol anar una mica més enllà", i, a més dels ajuts econòmics, s'han posat "les bases per millorar les condicions futures dels transportistes". El conseller ha exposat que l'acord inclourà una prova pilot per a formació de conductors o millores en el tema de la càrrega i descàrrega, entre d'altres.

Per la seva banda, els transportistes, de la mà del president de la sectorial de mercaderies de la Federació Empresarial de Transportistes de les Balears (FEBT), Ezequiel Horrach, han volgut agrair al conseller i al Govern haver-los "escoltat en un moment delicat no només en l'àmbit local, sinó també estatal i europeu". Ha reconegut que sempre volen "el millor" per als seus, però que entenen que la convocatòria dels ajuts sigui a dos mesos vista: "Almenys tenim l'oportunitat de tenir-la i poder beneficiar-nos-en", ha afirmat.

Així mateix, el president de la FEBT, Salvador Servera, sí que ha fet una proposta clara i concreta al Govern. Ha demanat que el tràmit per poder accedir als ajuts sigui senzill i àgil, "com el tràmit per a l'ajut estatal". Servera ha explicat que el que ha llançat és un tràmit que consisteix en un formulari a emplenar amb el certificat o DNI digital a través de l'Agència Tributària i que la mateixa Hisenda ja té totes les dades. Després, accedir als ajuts és molt més senzill.

stats