Política 31/03/2022

Alguns transportistes illencs anuncien noves protestes, però la Federació se'n desmarca

La gran majoria de transportistes de les Balears asseguren que seran "seriosos" i "continuaran treballant"

2 min
Mobilitzacions de transportistes el passat 24 de març.

PalmaLa Federació de Transportistes de les Illes Balears (FEBT) no s'adherirà a les protestes convocades per la nova Associació de Transports de Mercaderies de les Balears. Són unes mobilitzacions que s'haurien de dur a terme entre dia 11 i dia 13 d'abril, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears.

Així i tot, el president del sector de mercaderies de la FEBT, Ezequiel Horrach, ha assegurat que "en cap cas" se sumaran a les mobilitzacions. Horrach ha ratificat els acords a què s'ha arribat amb el Govern i l'Estat i ha assegurat que "s'ha de pensar en la societat, a tocar de Setmana Santa".

Ezequiel Horrach també ha estat contundent: "Hem arribat a acords, som seriosos i continuarem treballant", ha dit. A més, ha afirmat que està previst que aquest pròxim dimarts dia 5 d'abril la Federació estampi la seva firma als acords que s'han establert amb el Govern balear.

Des de la Federació han assegurat que gairebé "no saben qui són exactament" els que convoquen les mobilitzacions. Segons ha reconegut Horrach i amb dades d'aquest dijous dematí, "només un transportista s'ha donat de baixa de la federació". I de fet, ha afirmat que està passant el contrari, "estam rebent telefonades de gent que es vol associar a nosaltres".

El mateix Ezequiel Horrach ha explicat que a la FEBT són més de 5.000 camions i que mantindran l'illa "amb les mercaderies necessàries". Alhora, també ha admès que estan "saturats", a causa que a la Península les vagues estan gairebé desconvocades, però que "es necessitaran dues o tres setmanes per acabar de posar-nos al dia".

Finalment, el president de la sectorial de les mercaderies ha detallat que "ens estan donant ajudes tant del Govern balear com de l'Estat i les hem de posar en marxa".

stats