Economia 24/03/2022

Els supermercats illencs limiten la venda d'alguns productes per la vaga de transportistes

La manca d'abastiment, per ara, no afecta els comerços d'aliments, segons CAEB

2 min
Els supermercats balears comencen a recuperar la normalitat

Tot i que a la Península sí que s'hi han vist imatges de supermercats amb manca d'aliments concrets com la llet, la farina o l'oli de gira-sol, a les Balears no s'ha viscut aquesta situació. Precisament, des de la CAEB han remarcat que fins avui no hi ha hagut manca d'abastiment a les Illes, tot i que s'ha hagut de limitar la venta d'alguns productes concrets pel comportament "atípic" del consumidor i no "per problemes reals de subministrament". Per exemple, a Eroski només han tingut menys peix aquests dies, però aquest fet no ha suposat un problema gaire important perquè n'han continuat venent.

Mercadona tampoc ha tingut manca d'aliments. Fonts d'aquest supermercat expliquen a l'ARA Balears que, per ara, només se segueix la recomanació de "limitar la venda d'oli de gira-sol a cinc litres per persona i dia". Una mesura que també s'ha pres des del supermercat d'El Corte Inglés. "Només hem seguit la recomanació que s'ha fet en l'àmbit estatal de limitar la venda de l'oli de gira-sol, però això és conseqüència de la invasió d'Ucraïna, no de la vaga", assegura el director del centre comercial, Toni Sánchez. Però sí que han tingut problemes en determinades marques de llet, perquè "els proveïdors tenien dificultats a l'hora d'entregar aquests productes al magatzem".

Això sí, aquests dies empreses com Danone, Calvo, Cuétara, Azucarera i la cooperativa agroalimentària Dcoop han hagut d'aturar la producció per la vaga de transportistes i els pròxims dies es podria produir una mancança d'aquests productes als comerços illencs.

Desconvocada la vaga de transportistes i pescadors

Cal recordar que ahir dimecres els transportistes i pescadors de les Illes desconvocaren les vagues, després d'arribar a un acord amb el Govern i l'Estat. Per una banda, els pescadors protestaren contra la pujada de preu dels carburants i estigueren tres dies sense sortir a la mar. Per la seva banda, els transportistes havien de començar amb la vaga dilluns que ve.

En el cas dels pescadors, la federació pesquera de l'Estat va anunciar que dimarts de la setmana que ve s'aprovarà un reial decret que inclourà les mesures que es pactaren a la reunió d'ahir amb el ministre d'Agricultura i Pesca, Luis Planas. Si no es compleix l'acord, adverteix que tornaran a “aixecar la veu”. Pel que fa als transportistes, el Govern es va comprometre a destinar ajudes directes al sector per pal·liar la situació, amb un import de 5,5 milions d'euros.  

stats