Economia 06/09/2021

Els restauradors de les Balears afirmen que estan "molt preocupats" davant la intenció de no ampliar els ERTO més enllà del setembre

Asseguren que suposarà la "mort definitiva" dels establiments "que treballen sobretot a l'hivern"

ARA Balears
1 min
Un bar de Palma tancat.

PalmaEl president de la Federació Empresarial de Restauració de les Balears (FERIB), Alfonso Robledo, ha manifestat la "gran preocupació" que hi ha en el sector davant la intenció de l'Administració de no ampliar els ERTO més enllà del setembre. Segons Robledo, si no s'allarguen suposarà "la mort definitiva" de tots els bars i restaurants que es troben en zones poc turístiques, a municipis de la Part Forana i als polígons industrials.

El líder de la FERIB apunta que tots aquests negocis "pràcticament no han treballat a l'estiu, ja que exerceixen l'activitat durant els mesos d'hivern i, si els deixen sense ajudes, no podran sobreviure de cap de les maneres".

Els restauradors reclamen a l'Administració competent que allargui els ERTO fins al mes de desembre. "No té cap lògica ni sentit comú que ens facin incorporar tot el personal però amb limitacions d'aforament i d'horari, és incongruent totalment", diu Robledo.

D'altra banda, la FERIB manifesta que dona suport que "els fixos discontinus obtinguin l'atur", però afegeix que "en restauració la majoria del personal, un 90% dels empleats del sector, són fixos" i, precisament per això, "és necessari que els ERTO s'allarguin més enllà del mes de setembre".

stats