Economia 17/08/2021

Les Balears són el territori que ha reduït més ERTO durant l'agost

Durant les dues primeres setmanes del mes hi ha hagut una recuperació de 5.394 treballadors

ARA Balears
2 min
La taxa de persones en ERTO a les Illes ha disminuït un 22,70%.

PalmaLes Illes Balears són la comunitat autònoma que lidera la reducció de treballadors en ERTO de tot l'Estat durant les dues primeres setmanes d'agost. Concretament, ha fet minvar un 22,7% la taxa, 5.394 treballadors, segons ha informat el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Pel que fa al conjunt de l'Estat, el govern preveu recuperar aviat els nivells d'ocupació que es varen registrar el febrer abans de la pandèmia. Això, segons expliquen, gràcies que aquest agost es preveu l'afiliació de 80.000 persones a la Seguretat Social, que signifiquen 19,48 milions de persones més treballant.

Segons ha explicat el Ministeri, el creixement s'ha produït per sectors, així com s'havia anat produint en mensualitats anteriors. D'aquesta manera, amb aquestes dues setmanes, l'ocupació ha crescut tant en autònoms com en règim general, sobretot posant el focus en educació, hostaleria i construcció, que són els sectors que lideren la creació de llocs de feina. Alhora, el Ministeri també ha volgut constatar que el mes d'agost, de moment, "és bastant millor que altres anys a mitjan mes."

El creixement d'afiliació acumulat és de 22.000 persones, enfront de la caiguda de 152.000 afiliats de la mitjana dels anys 2017-2019. Tot i que s'ha de tenir en compte que durant aquests anys passat no hi havia la quantitat de gent sense treballar que hi ha ara, cosa que fa que la recuperació sigui molt més normal dins un procés de recuperació econòmica.

Pel que fa a l'Estat

Les altres comunitats autònomes que han registrat una major taxa de reducció són les Canàries, amb un descens d'un 18,1% (8.920 treballadors) i el País Valencià, amb una disminució d'un 16,3% (3.923 persones). I pel que fa als sectors que han incentivat més la recuperació de treballadors en ERTO hi ha la fabricació d'automòbils, amb un 42%; seguida del transport aeri, amb un 30%; el servei d'allotjament, amb un 22% i, finalment, l'hostaleria, amb un descens d'un 11%.

stats