Economia 02/12/2021

La restauració no preveu restriccions per les festes tot i la nova variant

Les decisions de la darrera Mesa de Diàleg i l'índex de vacunació són els escuts que es posen les patronals illenques

2 min
Passeig del Born, Palma.

PalmaEl nerviosisme de molts països al voltant de la nova variant del covid-19 està començant a fer-se latent. Els contagis s'han tornat a disparar, Israel ja ha tancat fronteres i Alemanya ha anunciat que preveu fer obligatòria la vacuna a partir del febrer. Així i tot, a les Illes no es respira el mateix. Les patronals han reconegut que no preveuen que el Govern apliqui restriccions per les festes nadalenques.

Pel que fa a PIMEM, el seu president, Jordi Mora, ha explicat a aquest diari que cal ser "molt prudents" i que pensa que s'està creant un "excés d'alarma" al voltant de la nova variant. Ha reconegut que està "tranquil" respecte d'aquest tema, ja que hi ha "el 84% de la població diana vacunada i a partir de mitjan desembre es començaran a vacunar infants d'entre 5 i 12 anys".

Amb relació a la CAEB, el discurs va en la mateixa direcció. "No preveim restriccions", ha dit la presidenta de la confederació empresarial, Carmen Planes, en declaracions a l'ARA Balears. Ha fet referència al que es va acordar a la darrera Mesa de Diàleg Social, i que només espera que es compleixi el que s'hi va decidir.

Avui dia, els contagis ja són més abundants que a les mateixes dates de 2020. De fet, ho són un 47% més, però pel president de Pimem, Jordi Mora, els contagis ja no han de ser el factor clau on mirar per comprendre l'evolució de la pandèmia. "Hem d'ampliar el discurs a l'ocupació hospitalària, no fer-ho el deixa massa curt", explica Mora, que creu que la base ha de ser la pressió hospitalària i l'estat del sistema sanitari.

De fet, en comparació a l'any passat, hi ha fins a un 60% menys d'hospitalitzacions, un 55% menys de persones ingressades a l'UCI per covid i fins a una taxa del 84% menys de defuncions que el 2020 a les Illes Balears.

stats