Economia 03/06/2021

CEO de BlueBay: “Encara que el Regne Unit no ens posi en verd, obrirem igualment”

Els hotelers creuen que ja no hi ha marxa enrere en la reactivació del sector

Toni Jaume
2 min
Els representats del sector hoteler durant el debat d'aquest dijous dematí

Ramón Hernández, CEO de l'hotelera BlueBay, ha demostrat la seva confiança en la desescalada i la vacunació. Ho ha fet a instància que el primer ministre britànic, Boris Johnson, posi o no les Illes amb l'indicador verd que faria obrir el seu mercat turístic. En general, s'ha llançat un missatge d'optimisme moderat en el col·loqui que s'ha duit a terme entre grans hotelers aquest dijous matí a l'Hotel Melià Marina de Palma.

Han destacat que la situació de recuperació de l'economia i del sector es troba en un "moment imparable" i que aquesta temporada turística serà una realitat. "Serà més curta i amb menys intensitat. Però no canvien els nostres plans", han explicat el mateix Ramón Hernández. Per altra banda, l'Strategic Planning de Meilà Hotels Carlos González, s'ha mostrat més prudent titllant l'optimisme de moderat, ja que el tema britànic per ells és "crític". Ha dit que esperen amb esperança el canvi d'estatuts del semàfor, ja que tenen "una dependència considerable del mercat del Regne Unit".

La ponència també ha tocat un dels temes més importants pels illencs, els ERTO. Dins aquest ambient d'optimisme també confien a anar reincorporant treballadors "amb la mesura que les possibilitats i la demanda puguin absorbir", ha defensat el CEO de BlueBay. Alhora, també ha promès allargar la temporada fins a principis de novembre.

El debat ha girat al voltant de la confiança que creuen que han de recuperar els hotelers amb els seus clients. Perdre la por a viatjar, ser un lloc segur i donar les màximes facilitats als clients són mesures que, segons han explicat, s'hauran de prendre. Han destacat el paper del passaport sanitari, que creuen que serà un element important per la recuperació de la lliure circulació dels turistes.

 “Vam pecar d'optimistes, però ara podem dir que anam pel bon camí”, ha expressat Sílvia Álvarez, la directora corporativa de Playasol Ibiza Hotels. Declaracions que concorden amb les dades d'estalvi britànic, 180.000 milions de lliures, tres vegades més que la despesa que fan durant un any els turistes britànics a les Illes, segons ha explicat el moderador del debat Carlos Díez de Lastra, director general de Les Roches Marbella.

stats