Economia 26/08/2021

El Regne Unit manté les Balears en ambre tot i la millora epidemiològica

L'executiu britànic ha actualitzat el seu semàfor i ha passat les Açores, Canadà, Dinamarca, Finlàndia, Liechtenstein, Lituània i Suïssa al verd, però no Espanya

ARA Balears
2 min
Turistes a la Platja de Palma

PalmaEl semàfor encara parpelleja en ambre per a les Illes Balears i la resta de l'Estat. Amb la nova revisió del govern britànic no hi ha hagut cap canvi amb relació a la situació illenca. Així, es manté en ambre, cosa que fa que els turistes britànics vacunats puguin continuar viatjant a tot l'Estat. Ara bé, els que només tinguin una pauta de vacunació o cap encara no hi podran viatjar. Així i tot, per als països en color ambre, els viatgers han de presentar un test negatiu tres dies abans de tornar a Anglaterra, fer-se un segon test al segon dia i un tercer al vuitè.

En aquesta ocasió, l'executiu sí que ha fet canvis dins el seu semàfor pel que fa a altres països. Són les Açores, Canadà, Dinamarca, Finlàndia, Liechtenstein, Lituània i Suïssa, que sí que passen al color verd del semàfor. Estar a aquest color suposa no posar-se en quarantena malgrat que no estiguin completament vacunats, tot i que sí que s'hauran de continuar fent els tests abans i després de tornar de les vacances. Així i tot, el govern del país anglosaxó ha assegurat que tots els països encara estaran sota una "constant revisió" i que "no es dubtarà a prendre decisions si les dades mostren indicis de risc".

Malgrat aquest bon viratge dels països esmentats, també n'hi ha d'altres que passen de l'ambre al vermell. Són Montenegro i Tailàndia, país molt turístic. El govern britànic ha assenyalat que les altes taxes que mostren aquests països, combinades amb els baixos nivells de vigilància genòmica, fan que si hi hagués un nou brot no es podria identificar fàcilment. Per prevenir-ho més, els turistes que arribin d'aquestes destinacions hauran de passar una quarantena a instal·lacions administrades pel govern.

stats