Economia 28/06/2021

Quatre de cada deu persones del col·lectiu LGTBI reben agressions dins el món laboral

El 20% de les agressions són físiques i van tant des d'una empenta a una violació

2 min
El responsable confederal d'UGT LGTBI, Toño Abad, i la vicesecretaria general d'UGT Balears, Xisca Garí

L'àrea LGTBI d'UGT ha presentat aquest dilluns de matí les dades de l'estudi sobre la discriminació de les persones del col·lectiu en l'àmbit laboral amb uns resultats preocupants. Segons ha explicat el responsable de l'àrea LGTBI del sindicat, quatre de cada deu persones asseguren haver rebut agressions pel simple fet de la seva orientació sexual o per la seva identitat. A més, dues de les quatre agressions són i van des d'una empenta fins a una violació. Aquestes dades s'han recollit amb motiu de l'estudi "Hacia centros de trabajos inclusivos", elaborat per l'àrea LGTBI d'UGT, en què s'han enquestat a més de 3400 persones.

Abad ha evidenciat moltes de les dades més rellevants de l'estudi per donar a conèixer la realitat de discriminació que es viu dins els àmbits laborals. Segons ha explicat, del total de les persones enquestades, el 75% d'elles reconeixen haver estat testimonis d'agressions verbals cap a persones del col·lectiu LGTBI. Veure aquest tipus de violència fa que les persones del col·lectiu s'amaguin i no vulguin fer pública la seva condició. Aquesta decisió, segons expressava Abad, fa que el treballador renunciï als seus drets. "S'ha normalitzat aquesta violència", destacava el membre d'UGT. A més, ha volgut fer patent una dada molt important, que suposa que el 86% de les persones consultades creuen que pertànyer el col·lectiu LGTBI és un desavantatge gran a l'hora de trobar feina. Antonio Abad ha evidenciat que hi ha un marge molt ampli i que es necessita una llei que posi tot el col·lectiu sota el mateix paraigua.

La vicesecretària general d'UGT Balears, Xisca Garí, també ha mostrat la necessitat que es faci visible al col·lectiu. "La discriminació es produeix a tots els àmbits i coacciona drets tan importants com la igualtat o la llibertat", ha destacat la vicepresidenta d'UGT Balears. A més, també ha volgut enviar un missatge cap a la consciència pública i dels governants. Ha explicat que és una evidència que en els darrers anys la ultradreta ha irromput en els ajuntaments i governs tant de països europeus com d'aquí, i això fa que el discurs LGTB-fòbic es faci més fort. Per això, ha explicat que amb un govern progressista hi ha un ventall d'oportunitats a favor de protegir els drets del col·lectiu que no s'han de desaprofitar.

stats