Economia 13/09/2021

El preu del lloguer a les Illes continua a l'alça

Les Balears són la segona regió on més ha augmentat

ARA Balears
1 min
Imatge d'un rètol de pis en lloguer en un portal de finca a Barcelona.

PalmaEl preu del lloguer a les Illes Balears registra un nou increment mensual i el metre quadrat té un cost actual d'11,83%. Segons les dades del portal immobiliari, aquesta xifra suposa un augment d'un 2,6% en relació amb les dades recollides el mes de juliol. La recuperació econòmica derivada de la millora epidemiològica i la reactivació d'alguns sectors claus com el turístic a l'Arxipèlag han provocat un nou repunt del preu per llogar un habitatge a les Balears després de la tendència a la baixa registrada el primer any de pandèmia.

Les Illes Balears són la segona Comunitat Autònoma de l'Estat –només per darrere Navarra– on més ha augmentat el preu del lloguer durant el mes d'agost, tot i que la tendència general és a l'alça. A més, l'Arxipèlag és també la quarta regió amb el preu mitjà del metre quadrat per llogar més car. Catalunya lidera el rànquing amb 14,13 €/m2, seguit de Madrid (13,84 €/m2), el País Basc (13,41 €/m2) i les Balears (11,83 €/m2).

Els dos municipis de la Comunitat Autònoma on s'ha registrat un major augment del preu del lloguer són Calvià i Palma. Segons les dades de Fotocasa, en relació amb el mes de juliol el preu mitjà dels habitatges de lloguer ha augmentat un 6,9% a Calvià i un 1,4% a Palma. Així, el cost mitjà del metre quadrat d'aquests habitatges a Palma és d'11,60 euros, mentre que en el cas de Calvià la xifra s'eleva fins a 15,87.

stats