Economia 24/08/2021

El lloguer puja un 11% en cinc anys i un 45% en una dècada per als residents de les Balears

Tot i l'augment, si es compara amb els preus del 2020 el valor de l'habitatge cau un 9%

ARA Balears
1 min
LLOGUER TURÍSTIC 
 El mercat del lloguer es troba més saturat ara que abans de la crisi. El preu del lloguer puja per factors igual que l’explosió del lloguer turístic, com és cas d’aquest edifici del centre de Palma.

PalmaEl preu del lloguer de l'habitatge ha augmentat un 11% a les Balears en cinc anys i un 45% en deu anys. Així mateix, el valor de fa un any ha caigut un 9%, segons l'Estudi de variació acumulativa de l'habitatge a Espanya el 2021 de l'índex immobiliari Fotocasa.

"Els darrers cinc anys, el preu del lloguer al nostre país ha sofert un increment sense precedents", ha explicat la directora d'Estudis i portaveu del portal, María Matos. No obstant això, ha apuntat que "la tendència a l'alça ha canviat al llarg del 2020 i ara el preu de l'habitatge ha començat a caure, després de molts anys d'intenses pujades". En aquest sentit, Matos ha afegit que "les caigudes no són iguals a totes les regions d'Espanya, però sí que "la dinàmica general és de davallada de preus".

Amb els increments percentuals acumulats des del 2016, el preu mitjà del metre quadrat d'una casa de lloguer ha augmentat un 11% a les Illes. Actualment, el preu mitjà del metre quadrat de lloguer a l'Arxipèlag és d'11,43 euros, respecte dels 10,32 euros/m2 el mateix mes de fa cinc anys.

Tenint en compte aquests preus, el 2016 els residents de les Illes havien de pagar una mitjana de 826 euros al mes per llogar un pis de 80 metres quadrats, mentre que enguany es necessiten 914 euros de mitjana per accedir a un habitatge de les mateixes dimensions.

stats