Economia 11/06/2021

El mercat immobiliari illenc continua a l'alça

La compravenda d'habitatges s'incrementa quasi un 24%

ARA Balears
1 min
Una promoció d'habitatges en venda.

PalmaContinua la reactivació del sector immobiliari de les Illes Balears després de la caiguda provocada per la crisi sanitària. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), durant el maig van augmentar un 23,9% la compravenda d'habitatges a l'Arxipèlag en comparació amb les xifres recollides el mateix mes de l'any passat. Així, en el cinquè mes de l'any es van completar un total de 919 transicions immobiliàries a la comunitat autònoma.

Tot i la recuperació progressiva del sector illenc, l'Arxipèlag és, encara, la Comunitat autònoma de tot l'Estat amb una taxa més baixa d'increment de compravendes d'habitatge, molt per davall de la penúltima, que fou la Comunitat Valenciana amb un increment del 39,7%. En el conjunt de l'Estat, durant el mes de maig es van registrar 43.211 transicions immobiliàries, un 65,9% més de les xifres que es recolliren en el mateix mes de l'any 2020.

Aquestes xifres suposen una taxa de 94 compravendes per cada 100.000 habitants, una taxa que es troba encara per sota de la mitjana estatal, que aquest mes de maig fou de 113 compravendes per cada 100.000 habitants. De les 919 compravendes d'habitatges registrades a les Illes Balears, 19 eren de protecció oficial, 178 eren de nova construcció, mentre que la resta correspon a la compravenda d'habitatges de segona mà.

stats