Economia 08/01/2022

PIMEM xifra en més de 10.000 les baixes laborals a Mallorca el mes de desembre

Són 3.000 més que les publicades de manera oficial

ARA Balears
1 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

PalmaLa patronal de les Petites i Mitjanes Empreses de Mallorca (PIMEM) ha xifrat en més de 10.000 les baixes laborals registrades el mes de desembre, 3.000 més que les publicades de manera oficial. Segons ha informat la federació, en "aquests moments no s'estan comunicant per part de molts treballadors les baixes per covid, perquè molts passen el contagi de manera molt lleu o simplement sense símptomes".

El president de PIMEM, Jordi Mora, ha assegurat que "la lectura positiva és que les vacunes estan funcionant i entre tots hi ha un intent per readaptar-se a la situació i, en algunes ocasions i quan es pot, el teletreball és una opció".

Un altre factor que ha incidit en aquest augment de baixes és, segons la federació, el "col·lapse" que viu el sistema. Per PIMEM, "el fet que es tardi més de cinc dies a donar les baixes per part dels corresponents organismes afecta directament els tràmits del treballador i l'empresa", fet que incideix en les més de 10.000 baixes que la patronal calcula que hi ha.

Respecte de l'impacte econòmic, PIMEM ha afirmat que ha estat i és encara "un veritable maldecap" per a sectors com el del comerç, la indústria i la restauració. Les baixes laborals, no obstant això, ha precisat, "han provocat reducció de personal i reducció d'horaris que afecten directament el dia a dia del comerç".

stats