Economia 16/04/2021

PIMEM i Arema exigeixen al Govern l'obertura de l'interior de bars i restaurants de manera "immediata"

Assenyalen que així figura en la normativa que es recull al 'semàfor COVID' aprovat per l'Executiu balear

ARA Balears
1 min
L'interior d'un restaurant.

PalmaLa PIMEM i l'Associació de Restauradors de Mallorca (Arema) han demanat al Govern que s'obrin els interiors dels bars i restaurants de manera "immediata", en compliment de les mesures associades al nivell 2 de risc sanitari que regeix en l'actualitat a Mallorca. Les dues entitats assenyalen que així figura en la normativa que es recull al 'semàfor COVID' aprovat per l'Executiu, i que segueixen les indicacions del document 'Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió del covid-19' del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut actualitzat el passat 22 d'octubre.

En un comunicat conjunt, apunten que després de 13 mesos en què el sector de la restauració balear ha sofert un descens de la facturació de gairebé el 80%, i sense cap mena de compensació o indemnització, recalquen que és "inadmissible" la discriminació que pateixen per part del Govern.

Amb tot i això, afirmen que l'absència de criteri sanitari vàlid que sustenti les mesures imposades a la restauració és una evidència més d'aquesta discriminació. Per això, apel·len "tots els grups polítics amb representació al Parlament que exigeixin al Govern que sigui conseqüent amb les seves decisions i que compleixi els seus propis decrets".

El comunicat també subratlla que "observam amb enorme preocupació els missatges que llança el Govern per mantenir les restriccions més enllà del 9 de maig, quan finalitzi l'estat d'alarma". Ambdues associacions insten tots els partits polítics que "siguin els primers a exigir que es compleixi sense excusa ni demora la normativa vigent", i que denunciïn "tota discriminació jurídica, en particular la imposada sobre els 9.600 negocis de restauració a les Balears, que posa en risc 55.000 llocs de treball i entorn del 5% del PIB de les Illes".

stats