Societat 07/04/2021

PIMEM s'oposa totalment a les noves restriccions sanitàries del Govern

Malgrat que no se sabran les mesures fins aquest horabaixa, la patronal afirma que la intenció de l'Executiu és mantenir les limitacions actuals a la restauració

ARA Balears
1 min
Una terrassa durant la pandèmia.

PalmaPIMEM-Restauració ha manifestat aquest dimecres la "més contundent oposició" a una pròrroga de les restriccions "imposades sobre el nostre sector" per part del Govern balear, ha informat l'agència Efe a través d'un comunicat de l'entitat. Segons afirma la patronal, la intenció de l'Executiu és que es mantinguin les restriccions que hi ha ara per a bars i restaurants.

Cal recordar, però, que avui horabaixa és quan es decidiran finalment les restriccions sanitàries per a després de Setmana Santa a les Balears. Malgrat que encara no se'n saben els detalls, el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha afirmat aquest matí al programa Al dia d'IB3 que "segurament les restriccions es minvaran o s'equipararan a tot l'Arxipèlag, ja que totes les illes tenen més o menys la mateixa situació".

"Aquestes restriccions són fruit de postures i decisions netament polítiques", s'ha queixat l'entitat, que exigeix que s'apliquen les mateixes limitacions a bars i restaurants que als menjadors dels hotels, "on els clients utilitzen espais interiors tant per a menjar com per a sopar". Ho titllen de "greuge comparatiu probablement il·legal".

PIMEM ha lamentat que, amb aquesta decisió, "s'agreuja encara més la discriminació cap al nostre sector". En aquesta línia, ha defensat que la Mesa de Diàleg Social, que reuneix Govern, patronal i sindicats, "només serveixi en realitat per amagar l'absoluta falta de diàleg i la seva nul·la vocació social".

"Després d'un any de gestió d'aquesta crisi, el Govern balear continua sent incapaç de generar el més mínim indici de confiança en les seves polítiques i decisions, tant internament com cap als nostres mercats emissors", afirma aquesta patronal.

stats