Economia 23/03/2021

Les patronals de restauració consideren que tornar a tancar l'interior dels bars i restaurants és "una mesura dràstica i injustificada"

La CAEB i PIMEM demanen que les terrasses puguin tenir el 100% de l'aforament

ARA Balears
2 min
L'interior d'un restaurant.

Palma"Una mesura dràstica i injustificada". Així han qualificat les patronals Restauració CAEB i PIMEM Restauració la nova mesura que farà que a partir de divendres s'hagin de tornar a tancar l'interior dels bars i restaurants a causa de l'increment dels casos de covid-19. En un comunicat, les dues patronals han assegurat que "una vegada més es torna a aplicar tota la força contra el sector més afectat".

En aquest sentit, han remarcat que el Govern pren aquesta decisió perquè no són capaços de "controlar ni els carrers, ni els botellots i molt menys les festes privades" i que per això prenen la decisió que és "més fàcil per ells".

La CAEB i PIMEM han explicat que "havien fet un esforç enorme per poder adaptar els locals a les mesures que havien imposat" i que molts establiments havien comprat menjar i begudes amb la previsió de l'obertura dels interiors, als quals ara "no podran donar sortida". Per això, des de les patronals han reclamat al Govern que "ja que tanquen l'interior dels locals es permeti el 100% de l'aforament a les terrasses", i que els locals que no en tinguin puguin tenir un 20% de l'aforament interior.

A més, han reclamat que els 17 municipis que no tenen cap cas de covid-19 actiu "no hagin de pagar els plats romputs".

Per les patronals "el més frustrant és no saber quan podran tornar a obrir, amb tot el que això suposa". "No és acceptable aquest tancament perquè moltes famílies duen des del mes de desembre sense ingressar ni un euro i la desaparició d'autònoms i petits empresaris és total", han destacat.

En el comunicat recorden que ja varen advertir al Govern que "no ens podíem permetre una quarta onada", i varen demanar que es prenguessin les mesures necessàries perquè això no tornàs a passar. Així, han reivindicat que "el problema no està a la restauració, que compleix estrictament amb totes les mesures sanitàries pertinents". "Sempre pagam els mateixos: les famílies, els petits empresaris i els autònoms del sector, i sembla que per al Govern el més fàcil és anar en la nostra contra, perquè és l'única mesura que saben aplicar. La resta se'ls escapa", han afirmat.

stats