Un 36% de les pime comercials de les Balears exporta

Ceuta és el territori de l'Estat amb més obertura externa, amb un 60%

Un 36,3% de les petites i mitjanes empreses comercials de les Balears exporten, segons les conclusions de l''Observatori  MESIAS  de Pimes Exportadores " , creat pel sistema d'intel·ligència de marca Espanya, segons ha informat l'agència Efe.

Ceuta és el territori espanyol amb més obertura externa de  les seves pime , amb un 60,5%; seguit de les Canàries (44,7%), Múrcia (44%) i el País Valencià (41,8%). Els valors més baixos es registren a Astúries (25,1%).

L'estudi indica que aquestes elevades taxes són indicatives de les capacitats competitives  de les pime  d'aquestes comunitats per operar en el mercat exterior, però també assenyala una major sensibilitat, en termes d'impacte, a una evolució desfavorable del comerç internacional.

Tant a Catalunya (35,9%) com a Madrid (32,5%) el volum de facturació exterior se situa per sota de la mitjana estatal. Segons  Iberinform , és habitual que les economies de major grandària mostrin valors més reduïts d'obertura comercial a causa de la fortalesa dels seus mercats interns.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF