Economia 11/11/2022

La patronal hotelera reprova el Pacte i demana "més serietat i respecte" al turisme

"La ideologia no ha de contaminar el missatge, el client britànic sempre és benvingut", sostenen la FEHM i l'ACH en un comunicat

1 min
Maria Frontera: “L’administració ha de facilitar, no posar traves”

PalmaLa Federació d'Empreses Hoteleres de Mallorca (FEHM) i l'Associació de Cadenes Hoteleres (ACH) han mostrat malestar amb el Pacte, i concretament amb el PSIB, arran de les afirmacions que hauria fet la directora insular de Mallorca de Turisme, Lucía Escribano, rebutjant la presència de turistes britànics a Mallorca l'estiu de 2023. "La ideologia no ha de contaminar el missatge, el client britànic sempre és benvingut", sosté el comunicat, en què es demana "més serietat i respecte al turisme".

En declaracions a l'ARA Balears, el conseller insular de Turisme, Andreu Serra, acusava el mitjà britànic The Sun de tergiversar les declaracions d'Escribano. "El PP sap de primera mà que la notícia és falsa, apostam per la promoció turística en el mercat britànic", afirmava aquest dijous. Així i tot, la mateixa periodista, Lisa Minot, assegurava que "eren cites directes que tenc al meu quadern i hi havia testimonis a l'entrevista".

Davant aquesta polèmica, les patronals hoteleres condemnen "l'ambigüitat a què juguen els nostres representants institucionals amb relació al turisme, i que produeixen un dany incalculable als mercats". "Fa temps que advertim del bombardeig constant de missatges anti turístics. Amb les coses de menjar no s'hi juga. Exigim ser extremadament cautelosos i responsables per evitar polèmiques que perjudiquin Mallorca com a destinació turística", subscriuen en el comunicat.

La FEHM i l'ACH acusen el PSIB d'anteposar la ideologia, "llançant conscientment missatges contraris a allò que la destinació turística necessita". "Som una destinació d'acolliment, de benvinguda, no de rebuig i d'exclusió", conclouen.

stats