Política 10/11/2022

'The Sun' diu que "hi ha testimonis" de les afirmacions de la directora de Turisme del Consell contra el mercat britànic

El conseller insular de Turisme, Andreu Serra, assegura que el mitjà en "va tergiversar" les manifestacions

2 min
Representants del Govern i el Consell de Mallorca, amb Francina Armengol, a un dels estands de les Balears a la WTM.

PalmaLa periodista de The Sun Lisa Minot assegura que les declaracions de la directora insular de Turisme, Lucía Escribano, en una entrevista en el marc de la World Travel Market (WTM) de Londres, on suposadament va afirmar que "els britànics no seran benvinguts a l'illa aquest estiu", a més que "no estam interessats a promocionar Mallorca a l'estiu", són certes. "Eren cites directes que tinc al meu quadern i hi havia testimonis a l'entrevista", explica. "He estat editora de viatges a The Sun durant 23 anys i tinc una molt bona reputació d'equitat i honestedat".

"No hem fet aquestes declaracions, The Sun ho ha tergiversat. El PP sap de primera mà que la notícia és falsa, apostam per la promoció turística en el mercat britànic". Així ho aclareix a l'ARA Balears el conseller insular de Turisme, Andreu Serra, després que aquesta notícia del mitjà sensacionalista britànic hagi generat molta polèmica aquest dijous.

Serra sosté que a l'entrevista es va plantejar una promoció per a la temporada mitjana i baixa, fora dels mesos centrals de l'estiu, per treballar sobretot l'àmbit de l'esport, és a dir, el turisme que té a veure amb el ciclisme o el golf, entre altres àmbits. "El missatge que no volem un dels principals mercats seria il·lògic", sosté el conseller. "La marca Mallorca es veu perjudicada enormement per això. Genera sensacionalisme una notícia que no va amb la nostra línia política", afegeix.

Reacció del PP

Després que es fessin públiques les informacions de The Sun, el líder del PP de Mallorca, Llorenç Galmés, ha exigit que es rectifiquin "les desafortunades" declaracions d'Escribano. "S'ha traspassat la línia vermella que mai s'havia creuat", ha apuntat. A més, Galmés ha reclamat a la presidenta del Consell, Catalina Cladera, que "desautoritzi" les paraules de la directora insular de Turisme, i destitueixi "de manera immediata" Andreu Serra i la mateixa Escribano.

Així i tot, el titular de Turisme en el Consell ha assegurat que el PP "sap de primera mà" que la notícia és falsa. Serra destaca "el retorn positiu" que es va tenir al World Travel Market de Londres. La intenció del Consell és "aplanar la corba", reduir la saturació de l'estiu per fer un repartiment al llarg d'una temporada que a Mallorca s'estendrà al llarg de deu mesos el 2023, i a les altres illes començarà al març. "Volem més qualitat de feina per part dels nostres treballadors. Quan treballes qualitat, no treballes volum", incideix.

Cal recordar que aquesta no ha estat l'única polèmica que ha sorgit arran de la promoció turística. Coincidint amb l'inici de la fira, la segona més gran del món del sector, el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, va demanar que en la pròxima legislatura el Govern no destinàs més doblers a aquest àmbit –els pressupostos preveuen una partida de sis milions el 2023. "Se centra en el paper del Govern en la promoció, perquè les transferències estan donades als consells insulars", ha subratllat Serra. "Vam aprovar el pla d'actuació de promoció turística fa unes setmanes amb una àmplia majoria, i el vot de MÉS", ha conclòs.

stats