Economia 30/07/2021

Negueruela demana "tranquil·litat" davant de les revisions per viatjar dels mercats emissors

El Govern donarà 815.000 euros en ajudes a empreses de l'economia social

ARA Balears
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha demanat aquest divendres "tranquil·litat" davant de les revisions de les condicions per fer viatges internacionals per part de mercats emissors com Alemanya o el Regne Unit. "No és moment de parlar d'incerteses, sinó de llançar un missatge de tranquil·litat, perquè el fet que s'avaluïn les condicions dels viatges internacionals per part dels mercats emissors no vol dir que s'hagi d'estar en contínua intranquil·litat", ha comentat en roda de premsa, segons ha informat Europa Press.

Negueruela ha valorat positivament que les Balears hagin estat "la comunitat que més ocupació ha creat el darrer mes". A més, ha destacat que "set de cada deu turistes alemanys han visitat les Illes, que han estat la primera destinació espanyola a rebre turisme internacional". Així mateix, ha destacat que les Balears són "una destinació segura" i que això "ha permès tenir temporada". "Abans, els mercats emissors tancaven els viatges amb una incidència acumulada elevada, però ara això no passa perquè hi ha vacunació", ha afegit, a més de destacar que és important "tenir temporada". "El Govern treballa a consolidar-la per agost i a reforçar-la perquè s'allargui durant setembre, octubre i novembre", ha dit.

Ajudes a l'economia social

D'altra banda, Negueruela ha anunciat que el Govern donarà 815.000 euros en ajudes a empreses de l'economia social, que serviran per fomentar la creació i manteniment de cooperatives, microcooperatives, societats laborals i empreses d'inserció a les Balears. Aquests recursos es distribueixen en tres línies: una de promoció de l'ocupació i millora de la competitivitat per a cooperatives i societats laborals, amb una dotació de 305.000 euros; una altra per donar suport a l'associacionisme de cooperatives i societats laborals de 185.000 euros; en tercer lloc, hi haurà una convocatòria per subvencionar els costos salarials de les empreses d'inserció laboral, amb 325.000 euros de  dotació. Les ajudes es podran sol·licitar a partir de setembre. 

El conseller ha explicat que l'economia social ha resistit prou bé la pandèmia i que a hores d'ara hi ha més empreses en aquest sector que en 2019: 784 en l'actualitat mentre que fa dos anys n'eren 759 (un increment del 3,2%). Les microcooperatives són la figura que més ha crescut, i han passat de quatre a 28 en tres anys, a més d'altres 10 que estan en tramitació per donar-se d'alta.

stats