Economia 08/08/2021

El touroperador DER Touristik afirma que hi ha més anul·lacions que reserves per a les Illes

Les restriccions imposades el 23 de juliol pel govern alemany han començat a tenir impacte en el sector turístic illenc

2 min
Des del turoperador han indicat que no hi ha ni un 1% de turistes que vulguin tornar abans a Alemanya per mor de les restriccions

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el director de producte del touroperador alemany DER Touristik, Sven Schikarsky, han fet una reunió aquest dimecres per valorar la situació turística després de les restriccions de l'executiu alemany. Fa uns dies, Berlín va imposar la quarantena obligatòria per a les persones no vacunades que tornassin a Alemanya després d'haver estat de vacances a les Illes. Així, tot l'Estat passava a zona d'alt risc, incloses les Balears. Aquestes restriccions han tingut un efecte negatiu sobre les Illes, ja que, de moment, hi ha més anul·lacions que reserves.

"És un estiu molt difícil, però és millor que la temporada passada", ha reconegut la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i ha assegurat que el Govern i el touroperador alemany fan feina conjuntament. A més, ha instat a mantenir la confiança del mercat alemany en les Illes Balears com a destinació segura. Morillo ha donat continuïtat al discurs marcat pel Govern les darreres setmanes, i ha assegurat que "no s'ha de mirar únicament la incidència acumulada, sinó també altres indicadors." La situació hospitalària i el ritme de vacunació són els punts que creu el Govern que s'haurien de tenir més en compte, a banda del fet que un 97% dels contagis a les Illes Balears és lleu.

Schikarsky també ha afirmat que no hi ha ni un 1% de canvis sobre les vacances a les Illes per tornar abans a Alemanya. De fet, succeeix el contrari, "hi ha clients que volen allargar les seves vacances a Mallorca perquè no volen tornar i fer quarantena", explicava el director de producte del touroperador. A més, ha volgut remarcar que les anul·lacions que es fanno són "per por", sinó per l'obligació d'haver de fer la quarantena en tornar.

stats