Economia 23/07/2021

Alemanya també imposa quarantena als turistes no immunitzats que visitin les Balears

Avui dia, el país germànic compte amb el 45,6% de la seva població amb la pauta de vacunació completa.

ARA Balears
2 min
La catalogació només afectarà les persones que no tenguin la pauta de vacunació completa.

PalmaAlemanya ha comunicat definitivament que les Illes Balears seran considerades zona d'alt risc. Aquesta decisió, presa per l'Institut Robert Koch alemany, afecta tot l'estat espanyol, incloent-ne totes les illes. Així, el govern del país germànic farà que els viatgers procedents de les Illes Balears hagin de fer una quarantena immediata i obligatòria quan arribin a Alemanya. Malgrat això, els ciutadans que tinguin la pauta de vacunació completa quedaran exempts d'aquesta mesura. És a dir, aquesta catalogació d'alt ric només afectarà les persones que no estiguin vacunades o bé no tinguin la pauta completa. És una decisió que s'emmiralla en la que va prendre l'executiu britànic fa unes setmanes. Segons dades facilitades per la FEHM, avui dia a Alemanya hi ha un 45,6% de la població que té la pauta de vacunació completa.

Mapa de la situació epidemiològica de la UE i l'Area Econòmica Europea vàlid per ahir dijous.

La decisió s'ha presa a causa de l'avanç de la pandèmia, que ha fet que avui s'informàs de 814 casos més a totes les Illes Balears. La taxa de positivitat també continua alta, en un 12,63%. Aquest continu increment de casos diaris ha fet que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) ja fregui els 800 casos per 100.000 habitants. Això ha fet que sigui una de les taxes més altes que es registren actualment a tota la Unió Europea.

Seguint les passes dels britànics

L'executiu britànic, el 14 de juliol, va decretar la mateixa mesura. Va ser llavors quan va tornar a fer retrocedir les Illes al color ambre en el seu semàfor covid-19. Així, els turistes britànics que vinguin a les Illes hauran de fer el mateix que ara els alemanys: quarantena obligatòria en tornar al país d'origen si no es té la pauta de vacunació completa. La diferència en aquest cas és que el gruix de turistes alemanys que visiten les Illes Balears és més gran que no el de britànics. De fet, 7 de cada 10 alemanys que viatgen a Espanya ho fan a l'Arxipèlag.

La reacció dels hotelers

Les reaccions no s'han fet esperar. Els empresaris hotelers mallorquins, començant pel president de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres, Gabriel Llobera, han declarat que "és una mala notícia per a la comunitat turística i més per a Mallorca, ja que Alemanya n'és el principal mercat emissor." Així i tot, Llobera ha argumentat que ara és el moment de reforçar les mesures de contenció, perquè "ens ho jugam tot", ha dit. Alhora, ha estat crític amb la visió de només fixar-se en l'indicador de la incidència acumulada, ja que creu que també s'ha de posar l'atenció en altres taxes, perquè "s'ha entès que haurem de conviure amb aquest virus".

Per altra banda, la vicepresidenta de la Federació d'Empresaris Hotelers de Mallorca (FEHM), María José Aguiló, ha seguit per la mateixa línia i ha indicat que aquesta decisió "tindrà repercussions importants en l'activitat turística". Ha continuat explicant que durant aquesta temporada s'ha fet un esforç enorme per mantenir obert, però que amb la notícia d'avui s'hauran de doblar. Finalment, ha instat que "l'administració estigui al nostre costat".

stats