Economia 27/01/2022

Negueruela assegura que el text de la llei turística es coneixerà en menys de dues setmanes

El conseller de Model Econòmic ha deixat clar que sí que hi ha un redactat i que s'està consensuant amb tots els implicats

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Palma"No sé si serà d'aquí a una setmana i tres dies, quatre o cinc", deia el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, quan se li ha demanat quan s'anunciarà el text de la llei turística. El que és segur és que en menys de dues setmanes ja es podrà conèixer què diu la nova llei turística que està marcant l'actualitat del Govern de les Illes. "Ens falten aquests dies per acabar de tancar fins a l'última coma del text", ha afirmat el conseller.

"Creim que és un termini bastant curt tenint en compte l'expectació que l'envolta", ha assegurat Negeruela, que també ha reconegut que no s'ha anunciat abans perquè volen aconseguir un consens ampli amb tots els agents socials i sectors implicats.

El conseller, cedint a les reiterades preguntes sobre la llei, ha aprofitat per aclarir els dubtes de si existeix un text o no i ho ha dit clarament: "Existeix un text i s'hi està treballant des del desembre". De fet, ha assegurat que des de llavors s'han fet fins a 17 reunions amb els agents socials i econòmics per anar fent feina i pactant el text de la llei.

En aquest sentit, Negueruela ha volgut expressar el seu "infinit agraïment" als representants dels sectors implicats pel seu "silenci" i la seva "discreció" en relació amb la negociació de la llei. "Fa mesos que s'hi està treballant i fa mesos que entitats i sectors implicats tenen el text", ha dit fent referència a les diferents declaracions que va fer, per exemple, el Consell d'Eivissa, dient que no en tenia gairebé informació.

Així i tot, el conseller ha reiterat la importància en tenir un consens ampli, i que es fa feina amb això. A més, ha tret pit dient que moltes de les mesures que s'inclouran a la llei s'aplicaran a altres llocs de l'Estat. Fins i tot a llocs de fora d'Espanya, ha afirmat el conseller, que també ha assegurat que se'ls ha demanat de participar en jornades per explicar les propostes.

stats