Economia 03/10/2022

Muro, el municipi de l'Estat on més augmenta el preu de l'habitatge

Les Balears són la comunitat on més s'ha incrementat el preu el setembre

2 min
La plaça de Muro.

PalmaEl preu de l'habitatge continua disparat a les Illes. Segons l'informe de preus de venda de pisos.com, Muro, amb un augment d'un 9,3%, ha estat el municipi de l'Estat on més ha crescut el preu el tercer trimestre. A més, amb 9.849 euros per metre quadrat, Formentera va ser la població més cara d'Espanya. Amb tot, les cases de segona mà a les Balears varen tenir un preu mitjà de 3.605 euros per metre quadrat el setembre. Aquesta xifra suposa un ascens d'un 4,3% enfront del mes de juny del 2022, el més elevat de l'Estat.

Interanualment, la pujada a l'Arxipèlag ha estat d'un 12%, també la més alta d'Espanya. Mensualment, va créixer un 1,55%. D'aquesta manera, les Illes són la comunitat més cara, seguida de Madrid (3.309 euros/m²). Per altra banda, Palma, amb 3.662 euros per metre quadrat, va ser el setembre la quarta capital més cara, en un llistat liderat per Sant Sebastià (5.696 euros/m²).

Tornant als municipis, Lloseta (-8,59%) va ser la novena localitat que més va caure de l'Estat. En la variació interanual, Sant Llorenç des Cardassar (26,95%) va ser l'onzè municipi espanyol que més va créixer, mentre que Campos (-14,88%) va ser el que més va descendir de les Balears. En canvi, sa Pobla (1.461 euros/m²) va ser el més assequible de l'Arxipèlag.

Preu a l'Estat

Quant a l'habitatge de segona mà a Espanya, va registrar un preu mitjà de 1.962 euros per metre quadrat, amb una pujada trimestral d'un 1,84%. D'un any a un altre, l'augment ha estat d'un 6,02%, mentre que l'increment mensual ha estat d'un 0,57%.

"L'habitatge de segona mà ha prolongat el comportament a l'alça en el tercer trimestre de l'any, però amb les recents pujades de tipus d'interès és possible que hi hagi una lleugera desacceleració a final d'any", comenta el director d'Estudis de pisos.com, Ferran Font. L'expert apunta que "la possible arribada d'una recessió econòmica limitarà l'embranzida d'un mercat que, davant unes hipoteques més cares i uns compradors més centrats en l'estalvi, abaixarà el ritme".

stats