Economia 12/09/2022

Les Balears lideren l'augment del preu del lloguer a l'Estat

El preu mitjà del metre quadrat d'aquests habitatges s'eleva fins als 12,65 euros

ARA Balears
1 min
Un edifici en lloguer a Palma

PalmaEl preu del lloguer a les Illes Balears continua augmentant mes rere mes i l'Arxipèlag s'ha convertit en la comunitat autònoma de l'Estat líder en l'increment del preu mitjà per llogar una casa. Segons les darreres dades del portal immobiliari Pisos.com, el preu del metre quadrat en lloguer a les Balears actualment és de 12,65 euros, xifra que suposa un increment d'un 2,49% en comparació amb el mes passat i d'un 11,01% en la comparació interanual (la més elevada de tot l'Estat).

Amb aquest increment dels preus, les Illes Balears s'han convertit en la segona comunitat autònoma de l'Estat on més car és llogar un habitatge, només per darrere Madrid. A la capital espanyola, el preu mitjà del metre quadrat d'aquests habitatges és quasi un euro més car que a l'Arxipèlag. D'aquesta manera, Madrid és la comunitat més cara (13,56 €/m²), per davant de les Illes (12,65 €/m²).

Aquestes dues comunitats autònomes registren un preu mitjà del metre quadrat dels pisos en lloguer molt per sobre de la mitjana estatal, que aquest mes d'agost ha estat de 10,19 euros.

A més, Palma és la cinquena capital de l'Estat més cara, amb un preu mitjà de 12,74 euros. En el cas de Ciutat, aquest mes d'agost s'ha registrat un increment del 2,69% en la comparació intermensual, mentre que en comparació en el mateix mes del 2021 l'increment registrat és del 10,49%.

stats