Economia 02/02/2021

Multa de 24.000 euros per a Naturgy, Cepsa i Repsol per fer publicitat il·legal a les Balears

Les tres empreses energètiques feien ofertes comercials sense incloure-hi els impostos indirectes

i
Ara Balears
1 min
Multa de 24.000 euros per a Naturgy, Cepsa i Repsol per fer publicitat il·legal a les Balears

El Govern balear sancionarà les empreses Naturgy, Cepsa i Repsol amb 24.000 euros cada una per publicitar ofertes comercials en què promocionaven tarifes que aparentaven ser més econòmiques del que en realitat eren. L'Associació FACUA-Consumidors en Acció ha emès un comunicat aquest dimarts en què informa que la Direcció General de Consum de Balears considera que les tres energètiques han fet una infracció greu de la legislació de defensa dels consumidors i usuaris, i que els imposa la multa més alta de la normativa autonòmica.

FACUA va interposar el gener del 2020 denúncies contra deu comercialitzadores davant les autoritats de protecció al consumidor de diverses comunitats autònomes. La causa del conflicte és que en les seves ofertes no indicaven el preu final per al consumidor, com per exemple els impostos indirectes. En el cas de la llum, representen el 27,2%. L'Associació també es va dirigir al Ministeri de Consum perquè instàs les companyies a complir la llei general per a la defensa dels consumidors i usuaris i demanàs a les comunitats que obrissin expedients sancionadors.

En el comunicat, FACUA assenyala que davant la repercussió pública de les males pràctiques, les deu companyies denunciades han anat corregint la seva publicitat, tot i que avui dia, segons asseguren des de l'Associació, encara hi ha empreses del sector energètic que presenten "irregularitats". Després de les denúncies, la Direcció General de Consum de les Balears va confirmar en els primers mesos de l'any passat que les tres energètiques continuaven vulnerant la legislació perquè no indicaven els preus amb els impostos indirectes inclosos.

stats