Economia 11/10/2023

La Mostra de Cuina Menorquina deixa més de mil menús venuts

L'organització destaca la fidelitat del client mallorquí i l'aposta pel producte local

Iván Martín
1 min
Un dels plats de la Mostra de Cuina Menorquina.

MAÓLa 14a edició de la Mostra de Cuina Menorquina ha deixat un registre rècord amb la venda de més de mil menús en els 37 restaurants de l'illa que han format part de la iniciativa. Es tracta d'un esdeveniment que s'ha convertit amb el pas dels anys en un referent per a menorquins i visitants, especialment el turisme procedent de Mallorca que aprofita els caps de setmana per assaborir la cuina local.

La idea de la Mostra de Cuina és oferir dos menús, el Menú Mostra, amb un preu tancat, i un segon Menú Gastronòmic, el preu final del qual l'escull cada establiment. L'única premissa és que l'elaboració dels plats tingui com a base ingredients menorquins. Aquesta fórmula ha funcionat des de la primera edició i l'objectiu és promoure els aliments autòctons, però al mateix temps assolir el màxim rèdit econòmic, tal com admet el president de l'associació d'Hostaleria de la CAEB, José Bosch: "No cal enganyar-se, volem vendre el màxim de menús possibles, però si això implica promocionar el producte de quilòmetre zero, doncs millor".

D'altra banda, Bosch ha recordat la importància del client mallorquí: "Valora molt la cuina menorquina i s'ha convertit en un clàssic a cada edició que organitzam", i afegeix que "també ajuda que a Mallorca es dugui a terme la mateixa iniciativa, està molt arrelada i creim que és tot un encert". Per cert, el president de l'associació ha agraït la participació dels 37 restaurants, repartits per tots els indrets de l'illa, i "la seva aposta per una cuina menorquina i de qualitat".

stats