Economia 27/12/2020

Moltes empreses de les Illes no aguantaran les noves restriccions, segons PIMEM

La patronal ha denunciat que "la restauració no és el problema"

Ara Balears
2 min
Comerços de Palma

PalmaLes noves restriccions podrien ser el final de moltes petites empreses, bars i restaurants de Mallorca, segons la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM). La presidenta de PIMEM, Eugènia Cusí, les mesures anunciades aquest diumenge per Francina Armengol suposen "estrènyer encara més un sector que està molt tocat".

Cusí ha remarcat també que "la restauració no és el problema" i ha recordat que, segons les dades de contagis del Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Salut de les Illes Balears, el percentatge de contagis al sector de la restauració i de les petites empreses de Mallorca "és mínim".

"No s'entenen mesures tan estrictes per a un sector que està demostrat que no és el causant de la gran majoria dels casos que es detecten a l'illa, cada dia queda menys negoci i moltes empreses tenen problemes per sobreviure", ha assegurat la presidenta de PIMEM.

A més, Cusí ha explicat que, actualment, només un 20% dels bars i restaurants de Mallorca continuen oberts i que aquestes restriccions podrien provocar més tancaments. "Arriba una de les temporades més difícils per al sector de la restauració i per a la petita i mitjana empresa de Mallorca, i no sé com acabarà tot això", ha sentenciat la presidenta de PIMEM.

Cal recordar que la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha anunciat aquest diumenge que Mallorca continuarà al nivell quatre amb un enduriment de les restriccions. Els bars i restaurants tancaran a les 18.00 h; els comerços, a les 20.00 h, i les grans superfícies de més de 700 metres quadrats no podran obrir els caps de setmana ni festius. La presidenta ha explicat que l'objectiu d'aquestes noves restriccions és "evitar la relaxació social i les aglomeracions al màxim" i, per això, "estan dirigides a aquests dos sectors en concret".

Armengol també ha anunciat que l'aforament als aparcaments de les grans superfícies comercials també pateix canvis i només podrà ser del 50%, i ha recomanat que les visites a aquests recintes es facin de manera individual o de dos en dos.

stats