Societat 27/12/2020

El Govern endureix les restriccions a Mallorca: els bars tancaran a les 18.00 h i les grans superfícies no podran obrir els caps de setmana ni festius

Els comerços no podran tenir activitat a partir de les 20.00 h, excepte els essencials

Catalina Riera
1 min
Una terrassa d'un bar de Palma

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest diumenge que Mallorca continuarà al nivell quatre amb un enduriment de les restriccions. Els bars i restaurants tancaran a les 18.00 h; els comerços, a les 20.00 h, i les grans superfícies de més de 700 metres quadrats no podran obrir els caps de setmana ni festius. L'objectiu d'aquestes noves restriccions és "evitar la relaxació social i les aglomeracions al màxim" i, per això, "estan dirigides a aquests dos sectors en concret", ha dit la presidenta.

L'aforament als aparcaments de les grans superfícies comercials també pateix canvis i només podrà ser del 50%. Així mateix, Armengol recomana que les visites a aquests recintes es facin de manera individual o de dos en dos.

Si bé el Govern no ha modificat el toc de queda, sí que recomana als residents de Mallorca que "siguin a casa seva a partir de les 20.00 h" i, per això, ha avançat els tancaments. No obstant això, queden exclosos d'aquesta mesura les benzineries i els comerços dedicats a l'alimentació, productes higiènics i farmàcia, entre d'altres.

Pel que fa a la nit i al dia de Cap d'any, el toc de queda a Mallorca es manté a les 22.00 h a Mallorca, i la limitació en les reunions continuarà igual: només podran ser de sis persones de dos grups de convivència diferents. A la resta de l'Arxipèlag el toc de queda és a la 1.30 h i es permeten reunions de fins a 10 persones.

Durant la seva intervenció, Armengol també ha explicat la situació epidemiològica de cada illa de l'Arxipèlag. Formentera ha augmentat els casos de covid-19 durant els darrers dies. Es troba amb una Incidència Acumulada (IA) de 586 per cada 100.000 habitants en els darrers

stats