Economia 22/06/2021

Més de 300 persones surten al carrer per protestar contra l'ERO de CaixaBank a les Balears

CCOO i UGT han qualificat la vaga d'històrica i han tornat a criticar les condicions que el banc ha ofert

ARA Balears
2 min
Manifestants protestant contra la proposta d'ERO que planteja CaixaBank.

PalmaMés de 300 persones han tornat a sortir al carrer aquest dimarts per protestar contra la darrera proposta de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha fet CaixaBank, que manté les sortides forçoses. Segons ha informat Europa Press, els sindicats han indicat que un 95% de les sucursals de les Illes estan tancades en aquesta jornada de protesta, un percentatge superior del que s'ha registrat en el conjunt de l'Estat, amb un 70%.

La concentració s'ha dut a terme a la seu de CaixaBank a l'Avinguda Alexandre Rosselló, els portaveus de CCOO i UGT a l'entitat bancària, Jordi Bestard i Jaume Oliver, han qualificat d'històrica aquesta vaga i han tornat a criticar les condicions que el banc ha ofert als més de 350 treballadors afectats per l'expedient. A més, han retret que s'ofereixin aquestes condicions en una companyia que ha tengut "beneficis multimilionaris" i on els seus alts càrrecs s'han augmentat el sou. Durant la protesta no s'ha produït cap incident, tot i que durant una estona han tancat les Avingudes per la quantitat de gent que hi havia.

Després de la darrera reunió de negociació de l'ERO amb la direcció de l'entitat bancària celebrada el 16 de juny, els representants dels treballadors han manifestat "la seva decepció i indignació" amb l'empresa per no retirar de la seva oferta els acomiadaments forçosos. Des dels sindicats han assegurat que la direcció de CaixaBank no accepta les propostes dels sindicats, "que no veuen avenços en la negociació per a poder tancar un acord de l'ERO voluntari".

Així, la representació legal dels treballadors ha reafirmat el seu rebuig als acomiadaments forçosos i a la retallada de les condicions laborals de la plantilla de l'entitat bancària. Igualment, ha considerat "lamentable" que a dues setmanes per a la finalització de la pròrroga de la negociació de l'ERO, la direcció del banc segueixi obstinada "a defensar una postura radicalment contrària als interessos de la plantilla".

stats