Economia 03/06/2020

La matriculació d'embarcacions d'esbarjo cau un 43% a les Balears de gener a maig

No obstant això, les Illes són la comunitat que encapçalen el sector

Ara Balears
2 min
Les embarcacions matriculades a les Illes suposen el 20,07% del total nacional.

PalmaLa matriculació d'embarcacions d'esbarjo ha descendit un 43,8% a les Balears de gener a maig en comparació amb el mateix període de l'any passat, amb 281 matriculacions, segons l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN).

Les embarcacions matriculades a les Illes suposen el 20,07% del total estatal, fet que fa que l'Arxipèlag es mantingui com la comunitat que encapçala el sector, amb un percentatge similar als cinc primers mesos de l'any passat, quan concentrava el 20,2% del total del mercat, segons ha informat l'agència Efe.

Fins al maig d'enguany, s'han matriculat a Espanya 1.400 embarcacions d'esbarjo enfront de les 2.466 registrades el mateix període de l'any passat, la qual cosa en suposa un descens d'un 43,2%. ANEN alerta que el mercat nàutic continua caient a conseqüència de la crisi sanitària del covid-19, ja que al maig, "en ple inici de la temporada nàutica", les matriculacions continuen en descens, amb una caiguda d'un 54,1%.

El lloguer d'embarcacions d'esbarjo cau també un 55,4% els cinc primers mesos de l'any, i al maig, un 71,3%. Excepte les eslores d'entre 8 i 12 metres, que creixen un 6,9% en l'acumulat de l'any, la resta de segments cauen: les eslores de fins a 8 metres disminueixen una mitjana d'un 42% (representen el 85,5% del mercat), el segment entre 12 i 16 metres cau un 39,8% i les eslores majors de 16 metres sofreixen un descens d'un 52%.

El sector nàutic ha sol·licitat al govern espanyol mesures urgents de suport per incentivar el sector nàutic com a aposta de turisme per a aquest estiu i preservar l'ocupació que generen les seves activitats, estimades en uns 82.000 llocs de treball.

El secretari general de la patronal ANEN, Carlos Sanlorenzo, ha defensat que "el sector nàutic està lluitant amb tot el seu potencial per impulsar el turisme nàutic com a proposta segura de vacances", però ha advertit que requereix "suport de l'Administració, no sols en l'apartat econòmic, sinó també en la promoció perquè s'incloguin les activitats nàutiques en les campanyes institucionals de turisme".

stats