Societat 02/06/2020

El govern espanyol elimina les restriccions per navegar, però no es podran fer viatges entre illes

L'ocupació de les embarcacions s'amplia fins al 75% excepte si les persones viuen juntes, que no s'hi aplica cap limitació

Ara Balears
1 min
Barques en el port de Portocolom.

PalmaEl govern espanyol ha publicat aquest dimarts una nova ordre que flexibilitza les condicions per fer activitats nàutiques i aèries d'esbarjo. A partir d'ara ja es pot navegar sense restriccions, però no es permet viatjar entre illes, segons fonts de la Conselleria de Mobilitat, perquè fins ara només es permetia allunyar-se 12 milles del port on estigués amarrada l'embarcació. L'ocupació de les embarcacions s'amplia fins al 75% excepte si les persones viuen juntes, que no s'hi aplica cap limitació.

La normativa també permet el transport turístic, com ara les golondrines –que només podran estar al 50% de l'ocupació–, i autoritza el lloguer de vaixells d'esbarjo, motos d'aigua i avionetes. Totes les activitats, però, encara estaran limitades a l'illa on estigui amarrada l'embarcació o en què es trobi l'empresa, segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

Les mesures de la nova ordre s'aplicaran duran les fases 2 i 3 de desescalada i els empresaris i professionals que facin aquestes activitats s'han d'assegurar que els passatgers i les persones que duguin a bord compleixin les mesures sanitàries.

Quant a les activitats nàutiques, l'ordre autoritza fer serveis de lloguer d'embarcacions i artefactes d'esbarjo i caldrà complir les mateixes indicacions d'ocupació que en el cas de les barques privades. En el cas de les motos d'aigua, però, només hi podrà anar una persona a bord llevat que visquin juntes al mateix domicili.

A més, el govern espanyol permet fer pràctiques de navegació per aconseguir els títols d'esbarjo requerits per usar embarcacions. També s'autoritza pel que fa a l'aviació d'esbarjo sempre que no se superi el 75% de l'ocupació a l'aeronau, exceptuant-ne els casos que totes les persones visquin en una mateixa casa.

stats