Economia 19/11/2019

El preu del lloguer a les Balears a l'octubre és un 27% superior a la mitjana estatal

L'augment respecte del mateix mes del 2018 ha estat d'un 1,5%

Ara Balears
1 min
Els contractes de lloguer seran de 5 anys i no pujaran més que l’IPC

PalmaEl preu del lloguer a les Balears ha augmentat un 1,5% a l'octubre respecte del mateix mes del 2018 i se situa en 12,49 euros per metre quadrat, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa. Això suposa que el preu per llogar un habitatge a les Illes és un 27% més car que la mitjana estatal, que a l'octubre va ser de 9,81 euros per metre quadrat.

Per comunitats autònomes, l'Arxipèlag es troba en la quarta posició amb el preu més alt. Lidera el rànquing Madrid seguit de Catalunya, amb un preu de 14,82 i 13,84 euros per metre quadrat al mes, respectivament. El País Basc ocupa la tercera posició amb un preu de 12,71 euros per metre quadrat. La regió on el lloguer és més barat a l'Estat és Extremadura, on el metre quadrat està a 4,83 euros.

"Un altre mes l'Índex Immobiliari de Lloguer de Fotocasa continua mostrant clars signes d'estabilització i moderació dels preus", ha explicat el director d'Estudis i Formació de l'empresa, Ismael Kardoudi. "A l'octubre no hem registrat cap comunitat amb increments interanuals per sobre del 10% i fins i tot alguna comunitat, com Extremadura, registra lleus descensos interanuals".

stats