Economia 14/10/2017

Josep Piqué entra en el tercer consell d'administració des de principi d'any

Aena va anunciar ahir la incorporació de l'exministre d'Indústria com a conseller

J.m.
1 min
Josep Piqué, el breu

MadridEn la biografia de Josep Piqué és sempre curiós mirar d'explicar per què va passar de militar al PSUC a ser ministre d'Indústria del govern popular de José María Aznar sense encara ser militant del PP. Aquest economista i polític, fill de l'últim alcalde franquista de Vilanova i la Geltrú, va arribar a ser ministre tot i estar imputat pel cas Ercos, si bé després va ser exculpat. En l'últim any, l'expolític català no para de sumar episodis dignes de menció a la seva biografia.

Perquè Jaime García-Legaz no és l'únic pròxim al fundador de la FAES que ha posat els peus al gestor aeroportuari Aena. Ahir el consell d'administració de la companyia anunciava també la incorporació de Josep Piqué com a conseller. Aquest és el segon consell al qual entra en menys de cinc mesos. El 13 de juliol ja va ser nomenat conseller independent d'Abengoa. A més, set mesos abans s'havia incorporat per sorpresa al consell d'administració de Seat, just després d'abandonar la constructora OHL.

Abans de tot això, i sempre amb posterioritat a la seva etapa com a ministre d'Aznar i d'abandonar la presidència del PP català, Piqué va ser president de l'aerolínia de baix cost Vueling, un càrrec que va compaginar amb el de conseller d'Applus i que va abandonar el 2013 per passar a ser conseller delegat d'OHL. Abans, Rajoy el va nomenar representant de l'Estat al consell d'administració del gegant europeu EADS, propietari d'Airbus. Piqué, doncs, va eixamplar més ahir el seu catàleg de consells.

stats