Economia 10/03/2022

La inflació arribarà a les dues xifres el mes de juny a les Balears, segons un estudi de PIMEM

La patronal també ha informat que l'Associació d'Estacions de Servei d'àmbit estatal està negociant amb el govern espanyol per abaixar l'IVA del carburant del 21% al 10%

1 min
Benzinera urbana de Palma.

Palma"Tenim molta por que la pujada de preus sigui sostinguda durant els pròxims mesos", ha reconegut el president de PIMEM, Jordi Mora. De fet, ha explicat que, segons un estudi fet per la patronal estatal, Conpymes, el juny la inflació podria assolir les dues xifres. Un panorama molt preocupant, segons ha dit Mora, que fa que la patronal es plantegi llançar un S.O.S. energètic perquè les empreses "no ho poden suportar".

A més, també ha parlat sobre el preu del carburant i ha donat males previsions. "El preu del combustible continuarà pujant al llarg de les properes setmanes i s'assoliran preus encara més cars", ha explicat el president de PIMEM. Alhora, però, també ha afirmat que l'Associació d'Estacions de Servei d'àmbit estatal està negociant amb el govern espanyol per rebaixar l'IVA del combustible del 21% al 10% de manera excepcional per contrarestar els sobrecostos.

Jordi Mora ha reconegut que molts de sectors s'estan expressant sobre l'impacte de l'increment dels preus de l'energia. "El pesquer, el del taxi, els distribuïdors, les empreses de mobilitat... Totes les empreses estan patint de valent", explicava el president de la patronal, a més d'assegurar que no es veia aquesta tendència inflacionista des del 1987.

En aquest sentit, tant ell com el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, han posat el focus en com es calcula el preu de l'energia a l'Estat. Ambdós han dit que no és just que s'hagi de pagar tota l'energia al preu de la més cara, és a dir, de la del gas. Yllanes ha afirmat que s'està parlant amb el govern estatal i ha instat a prendre mesures perquè, si no, "ens trobarem en un escenari encara més preocupant".

stats