Sectors
Economia 21/12/2022

Les Illes lideren la creació d'ocupació del sector serveis a l'octubre, amb un increment d'un 7,8%

La facturació va augmentar gairebé un 30% a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Una treballadora d'un local de la plaça d'Espanya.

PalmaLes Balears varen liderar la creació d'ocupació en el sector serveis durant l'octubre passat amb relació al mateix període de l'any anterior, amb una pujada d'un 7,8%, per sobre de la mitjana estatal (2,7%). A més, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el sector va augmentar la facturació un 28,1% (el segon increment més destacat de l'Estat).

En concret, i segons ha destacat Europa Press, a l'Arxipèlag la xifra de negocis se situa en un índex del 139,8, que suposa aquest increment anual d'un 28,1% i d'un 46,6% de mitjana enguany. L'Índex d'ocupació està a l'octubre en el 120,5, fet que suposa un descens mensual d'un -6,9%, una pujada anual d'un 7,8% i un increment d'un 14% des de principi d'any.

Amb l'avanç d'octubre registrat a tot l'Estat, el més moderat des de juliol de 2021, els serveis encadenen 20 mesos consecutius de pujades interanuals. Dins dels serveis, els majors avanços de les vendes els varen registrar les activitats administratives i serveis auxiliars (20,6%), transport i emmagatzematge (15,8%) i l'hostaleria, que va elevar la facturació un 14,5% interanual.

En concret, els serveis d'allotjament varen incrementar les vendes un 22,8%, mentre que els serveis de menjar i beguda varen facturar un 10,7% més que l'octubre de 2021. Per activitats, els majors increments de vendes els varen anotar les agències de viatge i operadors turístics (73,4%), i el transport aeri (69%).

Amb tot, per denovè mes consecutiu i després de més d'un any de caigudes, l'ocupació en el sector serveis va créixer a l'octubre. Ho va fer a un ritme interanual d'un 2,7%, taxa sis dècimes inferior a la de setembre.

D'aquesta manera, les Balears varen ser la comunitat que més va incrementar la creació d'ocupació en el sector (7,8%), mentre que Galícia va ser on més varen créixer les vendes (30,2%).

stats